Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Téma Marianne

10 esemesek, které svému ex nikdy neposílejte

Je jedno, jestli je vám třicet, čtyřicet, nebo padesát. Rozchod bolí vždy a v každém věku. A nejnáročnějších je prvních pár týdnů, někdy i měsíců ‚po‘. Také stále hypnotizujete mobil a čekáte na esemesku nebo vymýšlíte, co mu napsat, abyste znovu navázala kontakt? Těmto deseti zprávám se vyhněte za každou cenu – pro své dobro.

Redakce Marianne | 9. 10. 2013


Možná se potřebujete na něco zeptat. Možná má stále vaše věci. Možná je jeho matka nemocná a vy se jen chcete zeptat, jak se jí daří. Cokoli… Respektujte nepsané pravidlo ‚jednoho měsíce‘ a svého ex po tuto dobu skutečně nekontaktujte. A potom, pokud se opravdu rozhodnete vyťukat onu zprávu jako první – počítejte i s variantou, že se odpovědi nedočkáte, nebo alespoň ne takové, jakou očekáváte.

10 SMS zpráv, které svému ex nikdy neposílejte:

  1. Jednoslovné SMS. Neposílejte textovky typu „Ahoj“ nebo „?“. Pokud se chcete skutečně na něco zeptat nebo svému bývalému něco sdělit, jděte rovnou k věci. Nevystavujte ho trapnému momentu, kdy vůbec netuší, o co vám vlastně jde nebo jak si má vaši zprávu interpretovat.

  2. Projevy náklonnosti a flirtující smajlíky. Už nejste pár. Smiřte se s tím. Vyvarujte se různých zdrobnělinek, pojmenování zvířecích mazlíčků apod. Tyto výrazy by měly být rezervovány pouze pro intimní konverzaci lidí tvořících dvojici. Bohužel, je nám líto, to vy již nejste, a proto i to by pro vás mělo být tabu.

  3. Rozhořčené a vyčítavé esemesky. Pokud jste naštvaná nebo nešťastná, zavolejte kamarádce. Neposílejte obviňující nebo zlé SMS jen proto, že jste právě unavená, osamocená nebo jste si dala pár skleniček vína. Ráno byste toho litovala.

  4. Proč jsi mi neodepsal?“ „Dostal jsi mou esemesku?“ Pošlete pouze jednu zprávu. Pokud se nedočkáte odpovědi, berte to jako vzkaz, že jakýkoli kontakt je stále ještě nevhodný.

  5. Vztahová témata. Nevzpomínejte ani si nevylévejte srdce přes esemesky. Váš ex není ten pravý, s kým byste měla probírat své pocity a emoce po rozchodu. Svěřte se kamarádce, pište si deník nebo – pokud se z rozchodu nemůžete dostat – kontaktujte terapeuta. Pomůže vám to stokrát víc.

  6. Sexuální esemesky. To není dobrý nápad.

  7. Myslím na Tebe.“ Nepomůže, neuleví. Je jasné, že dva lidé, kteří se nedávno rozešli, budou na sebe stále myslet. Ale jakmile již dál netvoříte pár, neměli byste si sdělovat ani vnitřní myšlenky a pocity. Kamarádovi přece také o půlnoci nepíšete, že na něho myslíte… Nebo ano?

  8. Erotické fotky. Vraťte se k bodu 6. A jděte ve svém životě dál…

  9. Zoufalé omluvy a prosby. Nesnažte se svého ex k sobě přitáhnout žebráním přes textovky.

  10. Druhá esemeska, a pak třetí. Jakmile se domluvíte na tom, co je třeba domluvit – například že vám předá vaše zapomenuté věci příští středu –, už dál nepište a nic dalšího neřešte. Mějte trochu hrdosti a už se sama jako první neozývejte. Konečně – míček zůstal na jeho straně…