Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

10 tipů, jak si v zimě poradit se suchými vlasy

Vypadají vaše vlasy během zimy jako nepoddajné vrabčí hnízdo? Není se čemu divit. Měnící se počasí a chladný vzduch žádným kadeřím na kráse nijak nepřidají. O to větší péči byste jim měla dopřát doma za pomoci profesionálních produktů. Stačí si najít pár minut a využít triky zkušených kadeřníků, a vaše vlasy budou opět zářit.

Redakce Marianne | 16. 01. 2014


Maskování

Vyměňte na čas svůj kondicionér za kvalitní masku na vlasy. Zkusit můžete například regenerační vlasovou masku Wella Hydrate Mask, Schwarzkopf Oil Miracle Gold Shimmer Treatment nebo intenzivní masku L’Oréal Expert Intense Repair. Vlasy budou hydratovanější a vyživenější než kondicionérem, který poskytuje spíše odlehčenou péči.

2173_w693_h600_m

Aplikace

„Důležité je, aby maska byla nanášena pouze do půlky vlasů, nikdy ne až k hlavě,“ radí kadeřnice Hedvika Janoušková z vlasového studio Bomton v Praze. „Maska je hutnější, a vlasy tak samozřejmě zatíží více. Ke kořínkům ji tedy nikdy nenanášíme, abychom se vyvarovali zplihlým vlasům.“

15758-schwarzkopf-bc-bonacure-oil-miracle-gold-shimmer-treatment-0

Olejíčky

Pokud vaše vlasy znaly doposud jen vodu a šampon, je načase jim trochu rozšířit obzory. Seznamte je s jejich novým nejlepším přítelem – vlasovým olejem. Vlas dokáže dokonale vyhladit, proniknout do jeho jádra a dodat potřebnou výživu. Vyzkoušejte třeba vlasový olej Elixir Ultimate od Kérastase nebo se přesvědčte, že zázraky existují s Mythic Oil od L’Oréalu. Olej můžete aplikovat průběžně po celý den nebo kapku přidat i do vlasové masky. Z výsledku budete nadšená.

10575615-1326815673-531811

Jedna paní povídala…

Zapomeňte na olivový olej, vejce či jiné babské rady. „Domácí masky a zábaly opravdu nefungují. Olivový olej například vlasy uhladí a promastí, ale nepronikne do jádra vlasu, a nemá pro něj tedy regenerační účinky,“ vyvrací už zlidovělá moudra profesionální kadeřnice Janoušková. „Důkladnou péči jim můžete dodat jen speciálními vlasovými produkty,“ dodává.

Nechte vlasy volně uschnout

Fénováním horkým vzduchem vlasům sílu a život dodáte jen těžko. Raději je lehce a jemně protřete ručníkem a nechte volně proschnout.

woman-with-hair-dryer-and-brush

Nepřepalovat!

Vlasy nikdy, ale opravdu nikdy nežehlete nebo nekulmujte, pokud jsou ještě byť jen vlhké. Tak jsou totiž nejvíce náchylné k poškození. Vlasy upravte, až když jsou dokonale suché, a zkuste i snížit teplotu spotřebiče.

Nekudlat

Pořiďte si kvalitní hřeben, který vaše kadeře nezkrepatí, a naopak krásně uhladí. Buďte k sobě jemná a zacuchané vlasy si neškubejte. Vyplatí se trpělivost.

O konečky kratší

Je to drastické, ale účinné. Suché a roztřepené konce vlasů už stejně nijak nezachráníte. Nejlepším řešením je konečky zastřihnout a zbytečně se nesnažit je něčím slepovat. Vlasy odlehčíte a ozdravíte.

Vlasová abstinence

Vyhněte se produktům s obsahem alkoholu. Ten by vaše vlasy ještě více vysušil a poškodil. Vyzkoušejte třeba emulzi ve spreji na suché vlasy Redken Clear Moisture.

redken_clear_mopisture_instant_polishing_prep

Všeho moc škodí

Je samozřejmě v pořádku, pokud regeneraci svých kadeří berete vážně. Avšak přehnaná péče může vlasům naopak uškodit. Vlasy si rozhodně nemyjte každý den. Pokaždé, když vlasy šamponujete, odstraňujete z nich ochranné lipidy a přirozenou mastnotu. Velmi častým mytím suchých a poškozených vlasů tedy docílíte spíše opačného efektu, než je požadovaný lesk a hydratace.