Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

10 tipů, jak si vybrat správné plavky

Která z nás by nechtěla v létě u vody vypadat jako bohyně? Ovšem jak to udělat, abychom vypadaly k nakousnutí i tehdy, když nemáme zrovna dokonalé křivky modelek? Jde to!

Redakce Marianne | 15. 07. 2014


  1. Vyšší pas u plavek pomůže skrýt faldíky na bříšku. Když navíc zvolíte tmavší barvu či nařasení, uděláte dobře.

  2. Tankiny zakryjí větší bříško či strije po porodu a jsou super vynálezem. Jsou to vlastně kalhotky a tričko – a jejich výhodou je mimo jiné to, že si vršek můžete při opalování klidně vyhrnout.

  3. Jste hodně štíhlá? Vyzkoušejte boyshorts, tedy plavky ve stylu pánských šortek, které vaše boky opticky rozšíří – bez ohledu na výběr barvy. Hodí se k ženám, které mají velké poprsí, ale úzké boky. Díky tomuto střihu docílíte klasického tvaru přesýpacích hodin.

  4. Vykrojené bikiny na šňůrky sluší hodně štíhlým ženám s dlouhýma nohama. Plnější postavě moc lichotit nebudou. Tenhle typ bikin se vážně hodí jen pro někoho.

  5. Trojúhelníčkové podprsenky bez kostic a výztuže – větší a těžká prsa neudrží, takže by vám pak ‚vytékala‘. Hodí se pro ženy a dívky s malým poprsím.

  6. Máte velká prsa? Pak se poohlédněte po celkových plavkách, které mají v horní části plavek proužky nebo asymetrické tvary, to opticky zmenší poprsí. Vhodné jsou i bikiny s pevnou kosticí pod prsy, ta prsa udrží, takže ‚nevypadnou‘ při prvním skoku do bazénu.

  7. Plavky s prostřihy na bocích sice vypadají dokonale, ale chce to beztukové tělo, aby vám z prostříhaných částí nekoukaly faldíky. Tuk na stehnech přitom tolik nevadí, důležité je, abyste měla štíhlý pas.

  8. Celkové plavky s tzv. tummy control, tedy zónou na bříšku, která stahuje problémovou zónu. Když bude navíc spodní část plavek tmavší, pohledy zamíří automaticky nahoru.

  9. Plavky s nohavičkami lichotí ženám, které mají silnější nohy, stehna nebo zadeček. Na druhou stranu pozor – nohy opticky zkracují.

  10. Máte mohutnější ramena, silnější paže a větší bříško? Zapomeňte na dvoudílné plavky s podprsenkou bez ramínek nebo špagetová ramínka. Raději zvolte podprsenky se silnějšími ramínky, které prsa podpoří, nebo zvolte dvoudílné tankiny či jednodílné plavky s hlubokým výstřihem do véčka.

10 tipů, jak si vybrat správné plavky