Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

14 rodinných fotografií, které odhalují realitu rodičovství

Když se s rodinou chceme zvěčnit do rámečku, hezky se oblékneme, vybereme pěkné místo a před objektivem se usmíváme. Fotografka Danielle Guenther si řekla, že takové snímky má každý, a začala fotit odvrácenou stranu rodinného života: chaos, nepořádek, zlobící děti a totálně vyčerpané rodiče. U jejích snímků se zasmějete a dost možná se v nich i poznáte.

Ivona Šouralová | 19. 11. 2015

„Maminka si prostě unaveně lehla na gauč a tatínek se hned skácel vedle ní. Připadalo mi to legrační, a tak jsme jen přidali pár dalších rekvizit,“ popisuje Danielle, jak vznikl nápad fotit rodinný život trochu jinak. K fotkám poté na Facebooku připsala komentář „Rodičovství je vyčerpávající“ a lajky na sebe nenechaly dlouho čekat. Lidé, kteří už jsou také přesyceni bezchybnými fotkami z Facebooku a Instagramu, se s tímto konceptem mnohem lépe ztotožňují.

 

Focení ovšem neprobíhá tak, že Danielle přijede ve smluvený den a čas a rodinu jen tak „vycvakne“ v jejich přirozeném prostředí. Nejprve se ji snaží poznat a teprve poté vybírá, které z těch drobných každodenních dramat by pro ně mohlo být typické. A které je to vaše – je to ranní stres a zmatek při vypravování do školy a do práce, anebo dvolená, na které si vlastně neodpočinete?

 

 

Zdroj: Upworthy.com,
www.danielleguentherphotography.com
 
14 rodinných fotografií, které odhalují realitu rodičovství