Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Téma Marianne

3 mylné představy o bezdětných mužích

Mnoho lidí považuje mateřství za hlavní ženský smysl života. Někteří lidé jdou ve svých názorech až tak daleko, že ‚být matkou‘ vnímají jako jediný důvod pro existenci žen. Přestože muži tuto povinnost nemají, pokud se během svého života nestanou otci, začnou se na ně ostatní dívat skrz prsty.

Redakce Marianne | 3. 06. 2014

1. Bezdětní muži jsou jako malí kluci, kteří nikdy nevyrostou.

Tento stereotyp malých kluků v mužském těle bývá často vztahován i na hollywoodské herce. George Clooney bývá označován jako nezralý playboy, jenž myslí stále jen na sebe. Ve skutečnosti je Clooney velmi pracovitý člověk a charitě se věnuje aktivně po celém světě, například svou kampaní One bojuje proti chudobě v Africe. Na druhou stranu hollywoodští otcové bývají považováni za mužnější, dospělejší a silnější. Vezměte si například Brada Pitta, otce šesti dětí. Americký magazín Leading Women ho popsal jako vzor všech mužů, protože svoji otcovskou roli plní naprosto perfektně.

2. Bezdětní muži jsou v práci méně spolehliví než otcové.

Zaměstnavatelé často dávají přednost mužům s dětmi, jelikož je vnímají jako odpovědnější a spolehlivější pracovníky. Jakmile otec rodiny požádá o flexibilní pracovní dobu, aby mohl trávit víc času s rodinou, věnovat se jí a pomáhat, zaměstnavatelé to považují za nesobecký a zodpovědný čin. Ale běda, pokud o změnu v pracovní době požádá bezdětný muž kvůli svým volnočasovým aktivitám. Takový zaměstnanec klesne v očích svého šéfa a stane se méně seriózním.

3. Bezdětní muži se bojí závazků.

Skutečnost je taková, že bezdětní muži se velice liší od svých ženských protějšků. Někteří z nich zkrátka ještě nepotkali tu pravou partnerku, se kterou by chtěli založit rodinu, a tato rozpolcenost je nutí hledat dál. Tito muži jsou bezdětní pouhou náhodou. Pak jsou tu jiní, kteří jsou bezdětní z vlastní vůle a děti nechtějí, protože jim nepasují do stylu života a žebříčku hodnot. Pokud mají dlouhodobý vztah, je to se ženou, která sdílí jejich názor, a společně se rozhodnou pro budoucnost bez dětí. Pak je tu třetí skupina mužů a ti nemají děti, jelikož jim to příroda zkrátka neumožnila. Touží být otci, ale z nějakého důvodu se jim to nedaří. Například proto, že jejich partnerky mají problémy s otěhotněním, nebo proto, že jsou příliš stydliví, než aby ženu pozvali na rande a navázali novou známost. Závidí svým vrstevníkům, kteří už svoji rodinu mají, a přejí si být na jejich místě. Tito muži zažívají podobné pocity jako ženy, které navzdory přáním stát se matkou neměly to štěstí. Velmi těžký kompromis nastává ve chvíli, kdy jeden z dvojice touží po dítěti, ale má neplodného partnera. Je to velká zkouška pro samotný vztah, a ne každý to ustojí.

Pokud tedy znáte nějakého bezdětného muže a neznáte okolnosti, proč to tak je, nedělejte žádné unáhlené závěry. Možná byste byli překvapení.


Související články

Móda

<span>Slavná stylistka radí: Jak efektivně vytřídit šatník a znovu se radovat z oblečení?</span>

Slavná stylistka radí: Jak efektivně vytřídit šatník a znovu se radovat z oblečení?

Zdraví

<span>Trenérka radí: 3 nejúčinnější cviky na zakulacení zadečku. Dělejte je každý den a výsledky se dostaví</span>

Trenérka radí: 3 nejúčinnější cviky na zakulacení zadečku. Dělejte je každý den a výsledky se dostaví

Dobrý nápad

<span>Cukernatění medu vypovídá o jeho kvalitě –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ nízké, nebo naopak vysoké?</span>

Cukernatění medu vypovídá o jeho kvalitě –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ nízké, nebo naopak vysoké?

Krása

<span>Účesy vhodné pro ženy po 30, 40 a 50: Najděte si ten svůj, ve kterém zazáříte</span>

Účesy vhodné pro ženy po 30, 40 a 50: Najděte si ten svůj, ve kterém zazáříte