Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

3 nejlepší jógové akce tohoto roku

Nejvyšší čas oprášit své jógamatky. Připravili jsme pro vás tipy na nejlepší jógové akce roku 2015. Ať už s jógou teprve začínáte, či chcete zdokonalit svoji praxi, naučit se stát na rukou nebo poznat léčebné účinky jógy, zapište si do diáře následující akce:

Prague Spirit Festival
Kdy: 20.–23. 3. 2015
Kde: Palác Lucerna a Novoměstská radnice

Snimek_obrazovky_2015-02-13_v_10.59.04Festival bude zahájen v pátek 20. března v pražské Lucerně pod vedením Mathewa Lombarda. Následující dva dny pak bude pokračovat na Novoměstské radnici. Souběžně se cvičením se zahraničními lektory bude v průběhu celého víkendu probíhat program přednášek s jógovou tematikou a zdravým životním stylem. Tahákem letošního festivalu budou například lektor aštanga jógy R. Alexander Medin, Twee Merrigan, lektorka Prana Flow jógy, Yiannis Andritsos či Christiana Smutny, lektorka mókša jógy. Českou a Slovenskou republiku budou reprezentovat Martina Procházková, Zuzana Klingerová a Dalibor Štědroňský. 

Přehledný program festivalu a informace o vstupném naleznete na www.praguespiritfestival.com.

MediYoga pro stress a syndrom vyhoření v Yogame

Kdy: 25.–26. 4. 2015
Kde: Yogame, Národní 21, Praha 1
www.yogame.cz

Snimek_obrazovky_2015-02-13_v_11.02.56Pražské jógové studio Yogame bude koncem dubna hostit švédskou terapeutku Elisabeth Engqvist, specialistku na léčebné účinky jógy, která zde bude mít seminář na téma MediYoga pro stress a syndrom vyhoření. Stres je nyní klasifikován jako nemoc a je odhadováno, že je příčinou 80 % dnešních nemocí. Na semináři se dozvíte více o stresu, jak nás ovlivňuje, a také jak získat zpět svou sílu, energii a pocit pohody. Pokud jste prošli syndromem vyhoření a únavy nebo se k němu blížíte, na semináři se naučíte používat jogínské nástroje, rady a tipy, jak mu čelit či předcházet. Dozvíte se nejen to, co je stres a vyhoření, ale i to, proč nemůžeme spát, když jsme unavení, či jak se naše stravování na stresu podílí. Kurz je určen každému, i těm, kteří jógu nikdy nedělali.

Více informací naleznete na Mediyoga International, www.mediyoga.com.

Jóga detox víkend

Kdy: 15.–17. 5. 2015
Kde: Resort Svaté Kateřiny

Svata_katerinaNa detox a nastartování organismu není nikdy pozdě. Během detoxikačního víkendu v nádherné přírodě nedaleko Počátek si nejen odpočinete od stresu všedních dní, ale očistíte své tělo i mysl a zaženete únavu. Kromě cvičení jógy a meditací si můžete dopřát detoxikační masáže či zbavit své tělo toxinů v sauně a páře.  

Více informací naleznete na www.katerinaresort.cz/joga-detox-vikend.html.