Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

3 tipy, jak používat tělové oleje

Zima je v plném proudu. Spousty vrstev oblečení, přechody ze zatopených místností do mrazů - to vše se podepisuje na naší pokožce. Je podrážděná, suchá a svědí. Rychlá pomoc? Tělové oleje! Pokožka se díky nim méně vysušuje, je hladší a zdravější.

Soňa Kotulková | 12. 01. 2017

Foto: Getty Images

1. Jaký si vybrat?
Můžete používat buď jednodruhové přírodní oleje - například mandlový, jojobový, avokádový či kokosový, nebo vícedruhové. Můžete je míchat s éterickými oleji - stačí jen pár kapek a budete mít přímo aromaterapeutický zážitek. Existují však již tělové oleje namíchané a hotové. Krásně voní i pečují. Mnoho žen má z tělových olejů obavy, kvůli případnému pocitu mastnoty. Vybírejte si proto tzv. "suché" oleje, které se díky speciální technologii do pokožky vsáknou a nezůstane mastná.

 

2. Kdy a jak je používat?
Oleje aplikujte na pokožku ideálně ihned po koupeli nebo sprše, když je ještě prohřátá a vlhká. Pokud je kůže příliš vysušená, jako první krok si udělejte tělový peeling, obroušením bude kůže následnou olejovou péči hlouběji přijímat.

 

3. Kde je a jak dlouho skladovat?
Oleje skladujte na tmavém suchém místě. Přírodní vydrží méně než ty z drogerie. Na každém výrobku najdete na obalu symbol otevřeného kelímku s napsaným číslem, např.12M. Číslo znamená počet měsíců ( v tomto případě 12, tedy jeden rok), za jak dlouho byste výrobej měli od jeho otevření vypoužívat.