Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

3 tipy na nejsvůdnější valentýnské líčení podle celebrit

Svátek všech zamilovaných si žádá také speciální make-up. Chcete být romatická,
sexy nebo tajemná? Vyberte si z našich tipů, poradíme vám, jak na to.

Soňa Kotulková | 14. 02. 2017

Foto: Getty Images

1. Sexy look podle Sary Sampaio

GettyImages 634173602

Modelka Sara vsadila na evergreenovou kombinaci tenké tekuté oční linky a rudých rtů. Jak na to? Tekutou oční linku můžete mít ve štětečku, v gelové formě nebo jako fix, ten je vhodný i pro začátečnice. Linku uděláte pečlivě tak, když si podložíte ruku o stůl nebo o tělo tak, aby tah byl jistý a ruka se netřepala. Od vnitřních koutků veďte lenkou linku a směrem k vnějším koutkům ji lehce rozšiřte na zakončete špičkou. Pomáhá, když si druhou rukou vnější koutek jemně natáhnete směrem nahoru. A co rty? Na tak výraznou rudou rtěnku volte konturovací tužku (barva se nebude rozpíjet) a konturkou vyplňte celé rty. Teprve pak štětečkem naneste rtěnku. Díky podkladu nevznikne na rtech při jídle a pití nehezká umělá kontura.


NÁŠ TIP: Zkuste oční linky Sumptuous Knockout Line + Stamp od Estée Lauder za 690 Kč. Snadno přilnou na víčko, dlouho drží a na druhé straně mají razítko ve tvaru hvězdy, se kterým můžete vytvořit velmi oroginální vzhled.


2. Romatická růžová podle Margot Robbie

GettyImages 626364726

Že je růžová kýčovitá a jen pro mladé holky? Ale kdeže! Tato barva naopak omlazuje. Jen je důležité vybírat správné odstíny a pracovat s ní opatrně. Margot ji správně zvolila v jemném odstínu na tváře a ve výraznějším na rty. Nejlépe vypadají krémové tvářenky - jejich mastná textura splyne s pletí a s make-upem, takže vypadá velmi přirozeně. Tvářenku prsty nebo houbičkou nanášejte na "jablíčka" - tedy na nejvyšší místa na tváři, když se usmějete. Rtěnku volte ve fuchsiovém odstínu, vždy ale bez perleti. In jsou matné rtěnky se sametovým finišem.


NÁŠ TIP: Na valetýnský večer se hodí rtěnky, které vydrží i když jíte, pijete anebo se líbáte. Nejlepší zkušenost máme s revoluční dlouhotrvající dvoufázovou barvou na rty 16H Lip Colour od Dermacolu za 229 Kč. Drží nekonečně dlouho a hlavně nevysušuje rty.

 


3. Kouřové oči podle Reese Witherspoon

GettyImages 634208126

Výrazně orámované oči nikdy nevyjdou z módy. Jsou sexy, vytvoří uhrančivý pohled a navíc sluší každé ženě. Nemusíte používat jen černou barvu, krásně vypadá také tmavě hnědá, fialová, temně zelená či pařížská modř.
Postup je velmi jednoduchý: celé oko orámujte měkkou tužkou na oči nebo stíny a vše pak jemně štětečkem (tzv.blenderem) rozmažte do ztracena. Pokud vnitřní koutky jemně protáhnete směrem nahoru, vytvarujete si tak efektní kočičí tvar očí.


NÁŠ TIP: Skvělé jsou oční stíny v tužce na kouřové líčení od značky Sephora za 290 Kč. Mají širokou měkkou tuhu a na druhém konci štěteček, se kterým tento styl půjde snadno i úplným začátečnicím.