Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

3 tipy na podzimní líčení

Letos na podzim jsou nejdůležitější precizně vystínované oči a prozářená, ale přirozená tvář. Své oči nechte vyniknout pomocí třpytivých stínů v jemných barvách nebo zvýrazněných řas.

Redakce Marianne | 10. 09. 2014

Stíny


Dokonale nalíčené oči jsou klíčem letošního podzimního líčení. „Leskem a třpytem se letos nešetří, ale barvy jsou minimální, spíše jde pouze o tóny pleti,“ říká vizážista Filip Novák. In jsou jemné světlé stíny – například bledá růžová, fialková, bílá, béžová, hnědá nebo rezavá a nazlátlá. „Naneste je na víčko a také do vnitřního koutku oka – krásně ho tím rozzáříte,“ doporučuje odborník. Toto líčení pro oko postačí, řasy můžete klidně nechat nenalíčené nebo je jen symbolicky pročísnout řasenkou. Pokud jste zarytou fanynkou výraznějších barev, můžete letos zkusit safírové, azurově modré nebo fialové stíny, a ani u nich se nemusíte bát třpytu.

Řasy

Řasy hrají letos na podzim také prim. Můžete je s klidem hodně zvýraznit nahoře i dole a nemusíte ani dále oči líčit pomocí stínů. „Letošní podzim a zima se vracejí nikoli k hustým, ale k výrazným řasám na horním i dolním víčku. S černou řasenkou šetřit nemusíte,“ říká Filip Novák. Nosí se také oči olemované černou tužkou – správná drsňačka použije širší lemování na dolních víčkách, případně prsty nedbale rozetřené černé nebo tmavě šedé stíny na horních víčkách, pro elegantnější vzhled doporučujeme jemněji orámovat víčko horní. „Zbytek tváře ponechte v takovém případě téměř nenalíčený,“ radí odborník.

Tvář

Leskem a třpytem se letos nemusí šetřit na celé pleti, nicméně ta zůstává přirozená. „Krémové tvářenky nebo pudry jsou letos v jemnějších tělových tónech, stejně jako rtěnky, lesky a tužky na rty,“ vysvětluje vizážista. Tento trend je překvapivě univerzální – na den volte lesku trochu méně a pro večerní look prostě jen přidejte na intenzitě a perfektní líčení na party nebo do divadla je hotové.

3 tipy na podzimní líčení