Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

4 romantické filmy, které nás nikdy neomrzí

Svátek všech zamilovaných je za dveřmi a červenými srdíčky se to všude kolem nás jenom hemží. Ať už Valentýna slavíte nebo ne, máme pro vás čtyři tipy na filmy plné lásky, na něž se můžete s partnerem (nebo i bez něj) podívat.

Eliška Vrbová | 10. 02. 2017

500 dní se Summer

Něco mezi romantickou komedií a dramatem s takovým příjemným retro až hipsterským nádechem, to je film v hlavních rolích s Josephem Gordon-Levittem a Zooey Deschanel. 500 dní se Summer ale není klasickou love story – Tom věří v lásku až za hrob, Summer však ne. Jeden z nich je snílek, druhý cynik. Jejich vztah trvá přesně 501 dní mezi lety 2006 a 2007, a pokud máte náladu na nějaký lék na všechny hollywoodské romance, je tenhle příběh přesně pro vás.

 

500 Days Of Summer

Pýcha a předsudek

Původně knižní román z pera Jane Austenové se dočkal už mnoha filmových i seriálových zpracování, za nás je ale tohle z roku 2005 v hlavní roli s Keirou Knightley zdaleka nejlepší. Režisér Joe Wright dokázal vystihnout atmosféru anglického venkova v 18. století naprosto skvěle a hudba Daria Marianelliho tomu dodává ještě romantičtější nádech. K tomu charismatický Matthew MacFayden jako idol všech žen pan Darcy a program na valentýnský večer je vyřešený.

keira knightley as elizabeth bennet

Bláznivá, zatracená láska

Ryan Gosling a Emma Stone se v La La Landu před kamerou nepotkali zdaleka poprvé. Ještě před tím se jejich cesty sešly ve filmu Bláznivá, zatracená láska, který je romantickou komedií, u níž se zaručeně pobavíte. Emily (Juliane Moore) je nevěrná svému manželovi Calu Weaverovi (Steve Carell), a proto ji Cal opustí a ocitne se ve světě svobodných, kde ale vlastně vůbec neví, jak to dnes chodí. Naštěstí potká Jacoba (Ryan Gosling) a ten ho kompletně změní – jeho styl oblékání, přístup k ženám a pohled na ně. Když ale známý sukničkář Jacob začne chodit s Calovou dcerou (Emma Stone), příběh se začne ještě více zamotávat.

crazy stupid love movie image ryan gosling emma stone 02

P. S. Miluji Tě

Kdyby všechny romantické filmy měly happy end, nebyly by to filmy ze života. Jedním takovým je příběh P. S. Miluji Tě podle knihy Cecelie Ahernové. Holly (Hilary Swank) ovdoví jako hodně mladá, protože její manžel Gerry (Gerard Butler) zemře na rakovinu. Zanechá však po sobě deset dopisů, v nichž Holly radí, jak se má s jeho odchodem vypořádat, co má dělat, kam má jet, a to ji zavede na místa, kde se s Gerrym poznali a prožili spoustu hezkých chvil. U P. S. Miluji Tě si zaručeně pobrečíte, ale bude to stát za to, film je to totiž opravdu krásný.

Movie Preview Gerard Butler Hilary Swank PS I Love You

ČTĚTE TAKÉ: V čem vyrazit na Valentýna?