Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

5 chyb v oblékání, kvůli kterým vypadáte o pár kilo silnější

Oblečení by na vás mělo vypadat skvěle bez ohledu na to, jakou nosíte velikost! Pokud si ale neustále vybíráte kousky, které k vám nepasují, mohou vám přidat opticky i několik kilogramů. Víte, které chyby děláte nejčastěji?

Redakce Marianne | 16. 05. 2014


Nošení pánské módy

Ale jistě, nosit kalhotové kostýmy, pánské košile nebo mikiny je sice trendy a může to být ohromující, ale jen v případě, že je vaše tělo podobné tomu pánskému. Jste-li žena se vším všudy, může se stát, že v pánských kouscích budete vypadat poněkud nemístně, zvláště máte-li velká prsa, široké boky a tak dále.

Nekvalitní kousky

Kdo potřebuje plné skříně oblečení z nekvalitního materiálu, které se po dvou nošeních rozpadne? Zasloužíte si něco lepšího! Není žádný problém najít oblečení, vyrobené z kvalitní látky, dobře střižené – a to v téměř každé cenové hladině. No, a kdyby se vám přece jen ceny nezdály, existují luxusní secondhandy, kde nakoupíte značkové zboží za minimální ceny.

Příliš těsné nebo velké oblečení

Nosit svetříky, které vám nepadnou nebo odhalují bříško s přetékající pneumatikou – promiňte, dámy, ale to opravdu není důstojné. Nedivte se pak, že budete vypadat o deset kilogramů těžší. Ovšem pozor, platí to i o oblečení, které je o dvě čísla větší. Vyvarujte se všeho extrémního – ať už úzkého, těsného, příliš volného, příliš krátkého, nebo příliš dlouhého. To může vyvolat negativní pozornost okolí.

Moc trendy oblečení

Ne vždy platí, že co je in, bude in i na vašem těle. Navíc to může brzo vyjít z módy, a co pak s těmi hadříky ve skříni budete dělat? Jak říká módní stylistka Alana Kelen, spíše než investovat do módních kousků, které mohou být za rok passé, investujte do klasiky, která obstojí i ve zkoušce času. To samozřejmě neznamená, že si aspoň jednu supertrendy věc nekoupíte…

Oblečení, které se nehodí k věku

Nosit něco, co nosí vaše dcera (nedej bože vnučka), to taky není to pravé ořechové. Je sice skvělé, když máte i po čtyřicítce krásné nohy bez křečových žil, ale aby vám koukaly kalhotky pod sukní? Nesoulad mezi věkem a oblečením může váš věk ještě paradoxně zvýraznit, ne skrýt.