Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

5 důvodů, proč nosit rtěnku

Zapomeňte už konečně na lesky na rty a pořiďte si rtěnku. Tato malá tyčinka dokáže udělat s celým vzhledem divy a správně vybraná barva sluší úplně každému. Navíc vypadá luxusně a promění svou nositelku v pravou dámu! Něco o tom v redakci víme, každá z nás má totiž minimálně dvě!

1. OKAMŽITĚ ROZJASNÍ VZHLED
I když nejste moc namalovaná a nanesete rtěnku, hned budete vypadat svěže, zdravě a odpočatě.


2. DODÁ FRANCOUZSKÝ ŠARM
Pokud zvolíte rudý odstín, dodá vám francouzský šarm. Rudá není určená jen na večer, ale i na denní nošení. Volte k ní však nenápadný zbytek líčení a jednoduché oblečení – ideálně v šedé, béžové, bílé nebo černé barvě.


3. DOKÁŽE BÝT PŘIROZENÁ
Když chcete nenápadnější vzhled, můžete rtěnku do rtů vklepat prsty. Nikdy ovšem nepoužívejte konturku. Pokud vás trápí vrásky v okolí rtů a barva se do nich vpíjí, zkuste bezbarvou konturovací tužku, prodává ji například značka Dermacol.


4. JE MULTIFUNKČNÍ
Rtěnku můžete použít nejenom na rty, ale rovněž jako přirozenou krémovou tvářenku, která bude skvěle ladit k odstínu rtů. Také lze někdy nanést i na víčka. S tekutou oční linkou a černou řasenkou to bude působit dokonale!


5. DÁ SE MÍCHAT
Pokud máte několik barev rtěnek, nebojte se je spolu míchat. Získáte tak odstín na míru. Ideální je mít alespoň dvě barvy – jednu tmavou a jednu světlejší. Můžete spolu míchat i textury – matnou s lesklou, vypadá to úžasně!