Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

5 nejlepších letních potravin na hubnutí

Léto je naprosto ideální doba, kdy můžeme beztrestně jíst spoustu potravin, které skvěle chutnají, a ještě se po nich hubne! Proč si je nedopřát?

Redakce Marianne | 29. 07. 2014


Už dávno se ví, že nejlépe chutnají potraviny tehdy, když je jejich sezona. Naštěstí řada letních potravin je také dobrá pro náš pas. A jaké to jsou, které bychom měli konzumovat právě teď?

Třešně

cherry_copy

Kromě toho, že mají vysoký obsah vody i vlákniny, mají také protizánětlivé účinky, jež pomáhají při hubnutí. Bonusem pak je vysoký obsah antioxidantů, které pomáhají s lepším spánkem a také s regulací naší váhy.

Rajčata

tomato_copy_copy

Nejlepší jsou prý v pozdních letních měsících, protože pak obsahují velké množství vody, která pomáhá zabránit dehydrataci spojené s hladem. Jsou tedy přirozeným diuretikem, které pomáhá z těla odvést všechny škodliviny. Obsahují také spoustu draslík – ten je skvělý pro vyvážení stravy s vyšším obsahem sodíku.

Jalapeño papričky

jalapenos

Tyto pikantní papričky nám v létě sice přidají trochu tepla navíc, ale na druhé straně skvěle pomáhají v procesu hubnutí. Obsahují totiž kapsaicin, který sice způsobuje onu typickou pálivost, ale také zrychluje metabolismus, takže nám pomáhá při hubnutí. Výzkumy rovněž ukázaly, že pokud jíme tyto pálivé papričky, máme tendenci jíst celkově méně jídla.

Maliny

raspberry_copy

Maliny obsahují látky, známé jako ketony, které pomáhají tělu budovat svaly, čímž přispívají k rychlejšímu spalování tuků. Navíc jsou maliny snadno dostupné, a ještě k tomu skutečně vynikající! A nejsou drahé. :-)

Zelený čaj

Drink-Green-tea-Fresh

Až si příště budete vybírat z nápojového lístku, dejte si místo kávy raději zelený čaj. Výzkumy ukazují, že látky obsažené v čaji (katechiny) mají pozitivní vliv na hubnutí. V zeleném čaji najdete také kofein a antioxidanty, které podobně jako katechiny ‚roztočí‘ váš metabolismus.