Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

5 sexy tipů na letní účesy

Info ikona
Rozcuch ve stylu vrabčí hnízdo

Letos letí nedbalé vlny, dozadu uhlazené účesy či vlasy stažené do ohonu i krátké střihy. Na své si tak přijdou perfekcionistky i ty, které svůj účes chtějí mít hotový raz dva. Přečtěte si tipy na nové účesy – i vy v nich můžete být šik!

Redakce Marianne | 26. 05. 2014

Nedbalé vlny

Summer-Hairstyles-2014_copy

Pro ženy s delšími vlasy se perfektně hodí jeden z největších trendů letošního jara i léta – rozpuštěné vlasy s mírně rozcuchanými vlnami. Tento účes má působit nedbale, takže se stylingem to nemusíte přehánět, aby vlasy nepůsobily příliš dokonale. Stačí, když si do vlasů vetřete trochu přípravku pro lesk. In je stále i cop zapletený na stranu. Nepleťte ho příliš pevně a následně z něj ještě vytáhněte pár pramenů – rozcuchaný efekt bude dokonalý. Majitelka salonu UNIQUE a kadeřnice Zuzana Hejnová pro tyto přirozené plážové vlny doporučuje nový Wild Stylers od L’Oréal Professionnel. „Vytvoří vám okouzlující rebelský rozcuchaný vzhled. Díky tomuto spreji, který si oblíbila i hollywoodská hvězda Kirsten Dunst, docílíte přirozených vln, aniž byste musela trávit každý den na pláži,“ říká Zuzana Hejnová.

Obarvěte vlasy!

Celebrity_Ombre_Hairstyles3

Jedním z hlavních trendů letošního léta v barvení je styl ombré. „Znakem ombré jsou tmavé vlasy u kořínků, které postupně světlají až k blond konečkům. Výsledkem je přirozený vzhled, protože přechody od jednoho tónu ke druhému jsou velmi jemné. Nejsou tak znatelné odrosty a zjemní se rysy. Vlasy mají vypadat jako ‚vyšisované‘ od slunce,“ říká odbornice. Pro ty, kteří rádi experimentují s barvou, doporučujeme novinku – křídu na vlasy Hairchalk, která dokáže měnit barvu vlasů podle nálady či oblečení. Tuto křídu vám může aplikovat kadeřník, ale dá se v salonu i koupit. „Hairchalk je nový způsob, jak si krátkodobě obarvit vlasy. U značky L’Oréal si můžete vybrat z celkem osmi odstínů, například černé, modré, korálové nebo růžové, která je hlavním hitem letošního léta. Tato barevná křída na vlasy se snadno smyje šamponem a barvy se mezi sebou dají kombinovat. Kadeřníci vám tak vytvoří originální efekty, abyste se mohli cítit výjimeční,“ vysvětluje Zuzana Hejnová ze salonu UNIQUE.

Hladký účes

Screen_shot_2014-05-22_at_11.43.12

Pokud máte delší vlasy a třeba jste je zrovna nestihla umýt, můžete vyzkoušet další z letošních trendů – lesklé vlasy uhlazené dozadu. Dole na krku je navíc stáhněte do ohonu, a získáte účes, který je šik na pracovní schůzku či na pohovor, ale jeho praktičnost oceníte i při celodenní práci u počítače. Letošní léto nezapomeňte ani na doplňky. In jsou třeba kožené a pocvočkované čelenky nebo ozdobné šátky, mašle a květiny ve vlasech, které  vypadají velmi žensky a z účesu dokážou vytvořit malé umělecké dílo.

Jděte nakrátko!

short-hairstyles-classical-pixie

Letošní sezona nezapomíná ani na krátké úšesy. Moderní bude pixie střih, vlny i punkově prostříhané nebo podstřižené rovné vlasy s krátkou roztřepenou ofinou (jednotlivé prameny mohou být sestřihané v různé délce). „U krátkého účesu je velmi důležitý propracovaný, ale hlavně moderní střih. Pro krátké vlasy se spíše hodí tvarovací pasty, díky kterým se účes krásně dotvoří prsty, vytvoří se mírný objem, a přitom zvýrazní střih. Pokud chcete vytvořit uhlazenější styl se zajímavou strukturou, použijte sprej Constructor od L’Oréal Professionnel,“ říká Zuzana Hejnová. Z kratších střihů je i letos trendy tzv. bob a ani u něj se fantazii meze nekladou. Vyzkoušejte nedbalý rozcuchaný look i mikádo ‚ulíznuté‘ dozadu. Skvěle vypadá i s barvením ombré.

Zkuste rychlý styling

Side-Swept-Fringe-Disheveled-Waves-for-Medium-Hair

Ráno nestíháte? Pak jsou pro vás tou pravou vychytávkou suché šampony, díky kterým svůj účes během chvíle vylepšíte, aniž byste musela vlasy mýt a fénovat. „Vyzkoušejte třeba nové suché šampony a pudry značky L’Oréal ze série Tecni.ART pro zvětšení objemu. Je to snadné: nastříkáte nebo lehce zasypete pěšinky na vrchní partii hlavy, trošku rukama promasírujete až skoro rozcucháte. Pak opět prsty doladíte délky vlasů do požadovaného tvaru, a je to,“ vysvětluje kadeřnice.