Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Téma Marianne

5 tipů, jak cestovat jako profík

Vyrážíte na dovolenou nebo jen na malý výlet? Čtěte naše tipy, co si přibalit s sebou!

Redakce Marianne | 22. 07. 2013


Někdo si cestování do vysněné destinace užívá, pro jiného je zábavou. Ať to máte tak či onak, vybavte se pěticí zlepšováků, s nimiž vám čas strávený na cestě uplyne velmi příjemně.

1. Osvěžení ve spreji

Bez termální vody ve spreji nedáme v létě ani ránu. Proto si ji nezapomeňte přibalit do kabelky. V koloně na rakouských dálnicích za ni budete opravdu vděčná! Bezvadně vás osvěží i na pláži nebo na výletě v přímořském městečku. Vyrábí ji například Avène, Vichy či Evian a zakoupíte ji v lékárnách.

Avene_Eau_Thermale_Thermal_Spring_Water

2. Lehká obuv

Mějte vždy po ruce dva typy bot – ty, které obstojí v dešti a chladnějším počasí, a jedny prodyšné, v nichž se vám nezapaří nohy. Vyzkoušet můžete i novinku: letní model tenisek Converse, které jsou vykrojené podobně jako baleríny. Jako jednoduchou variantu přezutí zvolte lehoučké žabky Havaianas, které jsou zároveň i velmi skladné.

CTAS_Shoreline_537083_1590-

3. Kosmetika na cesty

To, že chcete být i na dovolené krásná, je jasná věc! Lodní kufr s sebou ale zrovna táhnout nemusíte. Pořiďte si proto speciální kosmetiku na cesty. Nás okouzlila například přírodní kosmetika Lush.

Balíček Travel Naked obsahuje pět ručně vyráběných produktů, které jsou bez konzervantů (Seanik – šampon na vlasy; Karma – mýdlo ve tvaru smajlíka; Each Peach – masážní mýdlo; peeling Sugar Scrub; tuhý kondicionér Big). Sada stojí 725 Kč a díky tomu, že jsou všechny produkty tuhé, nemusíte mít strach, že vám ji při letištní kontrole zabaví.

Travel_Naked

4. Chraňte svůj foťák stylově!

Navzdory chytrým telefonům nejlepší snímky z dovolené pořídíme fotoaparátem. Aby byl váš digitální skvost v bezpečí, dopřejte mu ochranný kabátek. A ne jen tak ledajaký! Vsaďte například na kožené brašny Nikon, které navrhl známý britský návrhář Jonathan William Anderson. Foťáku nabídnou optimální ochranu a zároveň se díky svému atraktivnímu designu stanou i vaším stylovým doplňkem.

black_bag_1c

5. Zdravá svačinka

Pravidelně jíst musíte i na cestách. Do auta, autobusu nebo vlaku jsou ideální třeba nesolené oříšky či kustovnice čínská, jejíž žvýkání navíc působí proti únavě. Přepravujete-li se letecky, dejte si svačinu navrch kufru. Cesta z letiště do cílového bodu bývá někdy dlouhá, tak se na to pro jistotu připravte. Rozhodně nezapomínejte i na dostatečný příjem tekutin. Skvěle vás osvěží voda s citronovou nebo limetkovou šťávou.

Bon voyage!