Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

5 tipů, jak mít na podzim dokonalé oči

Oči o nás řeknou vše – jakou máme náladu, jak se cítíme, mnohdy jsou tím prvním, co nás na druhém zaujme.
Věnujte jim proto velkou pozornost – víme, jak je nalíčit na tuto sezonu.

1. Dbejte na perfektní podklad
Že máte stíny všude pod očima, dělají se vám šmouhy a linka je obtisknutá na horním víčku? Udělejte si nejprve přípravu, jako to dělají profesionální vizážisté. Použijte buď speciální podklad, tzv. eyeshadow primer, stíny i linky budou držet jako přibité celý den. Dobře působí i korektor na horním víčku, který pak jemně zapudrujte, teprve pak ličte oči.

2. Hrajte si linkami
Oční linky teď zažívají svůj boom, a to na hodně způsobů a barev. Nosí se dvojité, tlusté, tenké...nemusejí být ani dokonale rovné, když máte roztřesenou ruku, udělejte si z toho přednost. Tekuté oční linky jsou přísnější a potřebují zkušenější ruku – nádherně vypadají i linky v temně zelených, fialových a temně modrých barvách.
Krásně vypadají i tužkové oční linky. Skvělé, které dobře drží a mají velkou škálu barev, nabízí značka Yves Rocher.

3. Nebojte se barev
Kouřové líčení očí nikdy nevyjde z módy a dá se nosit na mnoho způsobů. Když použijete hnědé odstíny, můžete je nosit i přes den. Na večer sáhněte po výraznějších barvách, které můžou být i třpytivé. Stíny použijte okolo celého oka a nebojte se barvu u vnějších koutků protáhnout, oči budu mít nádherný mandlový tvar.

4. Zaměřte se na řasy
Bez namalovaných řas nebude žádné líčení vypadat dobře. Opět si hrajte s barvami a dejte sbohem klasické černé. Nádhernou kolekci barevných řasenek teď nabízí například značka Lancôme. Pokud máte problémy s líčením a řasenka se vám obtiskává, zkuste speciální umělohmotnou pomůcku od značky Tweezerman, kterou prodávají v Profimedu.

5. Upravujte obočí
Obočí je jako rám u obrazu, dodá tváři nezaměnitelný výraz a oči díky němu budou působit fantasticky. Pokud si s jeho úpravou nevíte rady, zkuste speciální Brow Bary Benefit v parfumeriích Sephora, kde vám obočí upraví, doporučí produkty a ukážou, jak se o ně starat doma.