Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

5 tipů, jak nosit v létě rtěnku

Zapomeňte na lesky a balzámy, léto přeje rtěnkám! Dokáží rozzářit tvář, omladit a dodat luxusní vzhled. A hodí na každou příležitost – stačí se podívat na Instagram. Výrazné a zářivé odstíny na rtech jsou prostě in. Jak na to?

Soňa Kotulková | 13. 07. 2016

1. Připravte rty

Ani sebekrásnější rtěnka nebude vypadat dokonale, když nebude na hladkém povrchu. Ty tmavé pak potřebují opravdu podklad dokonalý! Pokud jsou vaše rty suché, popraskané a loupou se, ošetřete je nejprve peelingem na rty. Drobná zrníčka „obrousí“ jejich povrch a zjemní je. Pak na ně naneste vrstvu výživného balzámu, ideálně s obsahem bambuckého másla.

2. Naneste podklad

Aby rtěnka vydržela, je nutné rty papírovým kapesníčkem je odmastit, stačí ho na pár vteřin přitisknout. Pokud je rtěnka krémová nebo matná, jako podklad použijte make up. Máte-li okolo rtů drobné vrásky, zvolte konturovací tužku. Měla by být v odstínu rtěnky, nikde ne tmavší! Kontura by také neměla mít velmi ostrou špičku - to pak působí nepřirozeně a uměle.

3. Vyberte správný odstín

Vínová, rudá, burgundská, třešnově červená, ale i fuchsiová či korálová - vše je dovoleno. U temnějších odstínů byste si však měla vybírat textury krémové nebo matné. Lesklé odstíny přejí zářivějším odstínům. Pokud nechcete, aby zuby vypadaly nažloutle, sahejte spíše po barvách se studeným, lehce namodralým tónem, nikdy ne po oranžové.

4. Profesionálně nanášejte barvu

U sytých barev je víc vidět, když je někde barvy na rtech méně, například při pití a jídle. Tady platí jeden trik - konturovací tužku použijte na vyplnění celých rtů, teprve pak nanášejte (nejlépe plochým štětečkem) rtěnku. Takový podklad vám pak neudělá nehezky ohraničenou konturu rtů.

5. Volte vhodné líčení

Když používáte výraznou rtěnku, tak už jinde v líčení uberte. Stačí jen sjednotit odstín pleti make-upem nebo tónovacím krémem, dobře upravit obočí, jednou řasenkou pročesat obočí a jde se! 

5 tipů, jak nosit v létě rtěnku