Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

5 triků pro skvěle nalakované nehty

Upravené ruce jsou naší vizitkou a k nim patří i upravené, nalakované nehty – dělají ruce hned krásnější. Poradíme vám, jak je lakovat, aby barva vypadala krásně a dlouho vydržela.

1. ODMASTĚTE NEHTY
Aby lak dobře přilnul, i když nehty nemáte nalakované, před lakováním z nich odstraňte mastnotu odlakovačem. Lak bude déle držet a nebude se loupat. Laky vždy vybírejte bezacetonové, s pečujícími složkami. Odlakovače rozdělené podle typů nehtů nabízí například značka Alessandro.

2. PENETRUJTE
Podkladová báze vyhladí povrch nehtů, zpevní je a zamezí vnikání barevných pigmentů z laků do nehtu, což pak způsobuje žloutnutí nehtů. Některé podkladové báze dokážou nehty i vyživit. Zkuste třeba Bázi SuperFood od značky Nailsinc, kterou prodávají v Sephoře.

3. LAKUJTE DVĚ VRSTVY
Profesionálové nanášejí po podkladu vždy dvě vrstvy. Nátěr působí celistvěji a barva je pak zářivější. Nebojte se ani barvu přetáhnout přes okraj nehtů, lak potom déle vydrží.

4. NEZAPOMÍNEJTE NA NADLAK
Svrchní lak, tzv. top coat je nejenom ochranou barvy, ale dodá i vysoký lesk. Klidně ho na nehty nanášejte co dva dny, prodloužíte tím trvanlivost laku. Vynikající nadlaky nabízejí například značky Essie nebo OPI.

5. NEHTY NENAMÁČEJTE
Pokud je to možné, čtyři hodiny po nalakování nehty nedávejte pod vodu. Voda zamezí jeho tuhnutí a schnutí. Náš tip? Sprej urychlující schnutí laku od značky Sephora.