Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

5 věcí, které jste nevěděla o Adele

Info ikona

O jedné z nejúspěšnějších zpěvaček současnosti snad všichni ví, že nahrála tři studiová alba, pojmenovává je podle svého věku a na kontě má mnoho ocenění včetně Grammy, Oscara a Zlatého glóbu. Co o ní ale nevíme?

Eliška Vrbová | 25. 03. 2017

1. Po tom, co jí v jejích deseti letech zemřel dědeček, se chtěla stát kardioložkou. Na střední škole si zvolila spoustu předmětů z biologie, ale nakonec se toho vzdala kvůli hudbě. Když však o deset let později představila svůj singl Someone Like You, její matka na něj zareagovala větou: „Ty jsi chirurg. Napravuješ lidem srdce.“

2. Dva její nejpopulárnější singly Chasing Pavements a Rolling in the Deep odrážejí místo, kde se Adele narodila, tedy Tottenham v severním Londýně. „Chasing Pavements mě napadla, když jsem zrovna běžela Oxford Street. Uhodila jsem svého bývalého v hospodě a utekla jsem před ochrankou,“ řekla Adele v rozhovoru pro Vogue v roce 2012. „Pořád jsem běžela, i když už mě nehonili. Utíkala jsem totiž od něčeho a nevěděla jsem proč. Bylo to celé zkrátka marná snaha (v angličtině chasing pavement, pozn. red.). A potom mě napadlo, že bych z toho mohla vydat písničku a vydělat velké peníze!“ popisuje.

Za Rolling in the Deep se také skrývá příběh. „V Británii existuje takové slovní spojení, co používají gangy, je to roll deep, což vlastně znamená mít někoho, kdo vám kryje záda, takže když se dostanete do potíží, nikdy nejste sami. Je to opravdu gangsterská věc, ale myslím, že je to krásné. Tak jsem z toho udělala Rolling in the Deep,“ vysvětluje Adele.

Info ikona

3. Adele na veřejnosti prohlásila, že nesnáší chození po červených kobercích. „Ne že bych se cítila nejistě, jen to prostě vážně nechci dělat. Dostávám z toho skutečné žaludeční křeče,“ přiznala Adele. Možná vás ale překvapí, že její úzkost se objevuje i na pódiu. „Můj strach se doopravdy zhoršuje,“ řekla rádiu NPR před dvěma lety. „Nebo se to zkrátka nezlepšuje, proto se mi zdá, že je to horší, vím totiž, že by to už teď mělo být lepší,“ svěřila se. Její znepokojení samozřejmě ovlivňuje i její vystupování. „Nechci lidi na koncertech zklamat. Na pódiu jsem tak nervózní, že nemám na to nějak improvizovat nebo tak něco,“ uvádí Adele.

4. Zpěvačka má na rukou dvojici tetování, Paradise – ráj a Angelo, což je jméno jejího syna. „Protože Angelo je můj ráj,“ vysvětlila v rozhovoru pro časopis Rolling Stone. „On ve mně vzbuzuje všechny věci, které na sobě mám ráda. A je jediný, který mi řekne ne. Kompletně mě ovládá. Je můj šéf, a to je pro ostatní celkem legrační, protože jinak jsem ve všem ohledně své práce šéf já.“

5. Adele jednou řekla britskému herci a moderátorovi Jamesi Cordenovi, že je velkým fanouškem Spice Girls. „Když přišly na scénu, byl to pro mě obrovsky důležitý moment mého života. Bylo to prostě pět obyčejných holek, kterým se zadařilo a dokázaly se osamostatnit. To jsem chtěla já, chtěla jsem vypadnout.“ Dnes osmadvacetiletá zpěvačka měla dokonce oslavu svých desátých narozenin ve stylu Spice Girls. „Vždycky jsem byla Geri. A ona pak odešla. To bylo poprvé, co jsem měla skutečně zlomené srdce,“ vzpomíná Adele.