Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

5 věcí, na které si dejte pozor při prodlužování vlasů

Dnes krátké a zítra dlouhé! Své o tom ví i celebrity – tajemství krásných, hustých a dlouhých vlasů tkví v prodlužování. A není divu, vždyť kdo by se nechtěl pyšnit dokonalou kšticí. Pokud jste tomuto trendu propadli i vy a zvažujete koupi, těchto 5 věcí byste měli vědět předtím, než vyrazíte nakupovat.

Redakce Marianne | 11. 12. 2016

METODA

Prvním a nejdůležitějším je vybrat si metodu prodloužení vhodnou právě pro vaše vlasy. Vezměte v úvahu délku, hustotu i kvalitu vašich vlasů. Pro řídké vlasy například se nehodí vlasové pásky tape-in, protože by byly vidět spoje, pro jemné vlasy zase micro-ring, protože by kroužky sjížděly a mohly mechanicky poškodit váš vlas. Pokud se o vlasy moc starat nechcete nebo vám stačí mít dlouhé vlasy jen občas, investujte do clip-in vlasů, které můžete kdykoliv nasadit a sundat.

KVALITA

Než vlasy koupíte, prověřte si kvalitu daného výrobku. Je mnoho druhů vlasů, ať už asijské, indické, evropské, východoevropské, brazilské a mnoho dalších. Každý tento typ má specifickou strukturu, kvalitu a také jinou dobu, po kterou vydrží krásné. Vždy se ujištěte, že vlasy jsou 100% lidské a nejsou chemicky tenčeny. 

REMY

Obecně rozšířený omyl je, že označení REMY je zárukou kvality vlasů. Ono však s kvalitou vlasů jako takovou vůbec nesouvisí – znamená to totiž pouze, že vlasy byly seřazené kutikulou ve směru růstu vlasů a tak se nebudou zbytečně zamotávat.

POSUNOVÁNÍ

Nezapomínejte, že u permanentního prodloužení budete vaši kadeřnici navštěvovat docela často. Aby totiž vaše vlasy vypadaly pořád krásně a přirozeně, spoje se musí po cca dvou měsících posouvat. V opačném případě vám hrozí zacuchání nebo se vám mohou vytvořit dredy, které se pak budou špatně rozčesávat a vy si následkem toho vytrháte spoustu vlastních vlasů.

PÉČE

Prodloužené vlasy vyžadujou velkou péči. Vzhledem k tomu, že se jedná o ustřižený lidský vlas, který podléhá vnějším vlivům, může se vysušovat, lámat a jinak ničit, ale nemůže se vyživovat vnitřně, musíte mu proto vše potřebné dopřát kvalitní vlasovou kosmetikou.

Prodloužené vlasy by se měly česat pouze speciálním kartáčem, jiné hřebeny by mohly narušit strukturu a poškrábat je. Na noc vlasy svazujte do culíku nebo copu, abyste předešli zacuchání.

A nyní už jen zbývá vyrazit vstříc obdivným pohledům s vylepšeným účesem a těšit se z krásných hustých a dlouhých vlasů!