Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

5 věcí pro krásu, které byste měla stihnout, než přijde jaro

A je to tady - pomalu, ale jistě končí zima a tak je nejvyšší čas na pár věcí, díky kterým můžete přivítat nové roční období v dokonalé formě a hlavně krásná!

Soňa Kotulková | 28. 02. 2017

Foto: Getty Images

1. Zjemněte pokožku
Po zimě, kde jsme se halili do vrstev oblečení, je kůže celého těla díky střídání extrémních teplot vysušená a mdlá. Nejrychlejším řešením jsou peelingy. Vybírejte si však takové, které rovnou o kůži pečují. V jednom kroku tak odstraníte suchou kůži, rozjasníte pleť a ještě ji hloubkově vyživíte, takže ji pak už nemusíte dodatečně ničím natírat. Tím, že je kůže při aplikace mokrá, se hlouběji vyživí. Vynikající pečující peelingy seženete například u značek Saloos, Mark Scrub nebo L'Occitane.

2. Odstraňte chloupky
Právě teď je nejlepší čas řešit hladkou pokožku. Hitem jsou domácí přístoje, které díky světelným pulzům dokáží dlouhodobě a bezbolestně odstranit chloupky. Důležitá je však pravidelnost!  Na principu IPL světla fungují například přístroje Philips Lumea nebo Rowenta IPL Instant Soft Compact. Vynikající je také přístroj pro polopermanentní epilaci Iluminage, který stačí používat jednou týdně, po dobu sedmi týdnů. Je skvělý také na citlivé oblasti nad horním rtem a v oblasti bikin. K zakoupení je v prodejnách Sephora.

3. Zpevněte postavu
Zkuste si jít zacvičit - tím rozproudíte v tělu novou energii a budete se hned cítit lépe. Právě teď letí Total Bare - zábavné cvičení u baletní tyče, kterým si své tělo udržují modelky, které uvidíte na přehlídkách prádla Victoria's Secret. Total Bare kombinuje prvky posilování, baletu a kardio tréninku. Kromě toho učí správné biomechanice pohybu, pomáhá zlepšovat držení těla a prostě vás bude bavit. A kde ho vyzkoušet? Např. v Dance Perfectu (www.danceperfect.cz).

4. Zastřihněte si konečky
Pokud nechcete rovnou změnit účes, nechejte si alespoň ustřihnout konce vlasů. Tím budou vypadat zdravější a hustější. Slavné herečky a vizážistky si nechávají vlasy zastřihávat podle lunarního kalendáře. Díky tomu tak prý vlasy porostou silnější a zdravější. A pokud chcete mít konečky v kondici, aplikujte si na ně přípravky na jejich výživu - například od značek Kérastase nebo Welly.  

5. Rozjasněte pleť
Sluníčko ještě není tak silné, aby dodalo pleti tu správnou barvu. Řešením jsou buď sluneční pudry. Velmi přirozené, které téměř nepoznáte od pravého opálení, mají například značky Guerlain nebo Benefit. Se zajímavou věcí přišla i značka Clarins. Jejich samoopalovací kapky stačí smíchat s oblíbeným krémem. Nemusíte tak měnit svoji péči. A odstín samoopalování si můžete také sama regulovat.