Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

6 chyb, kterých se dopouštíme při líčení

Chcete, aby vás make-up omladil, ale ve finále má vaše líčení spíše opačný efekt? Možná se dopouštíte některé z níže uvedených chyb. Jak dosáhnout toho správného looku?

Redakce Marianne | 18. 07. 2014


Tmavá rtěnka

Spousta žen nosí syté rtěnky s modrými podtóny, jenže ty vmžiku promění vaše rty v chladné a malé. Proto se nebojte veselých a živých barev!

Sypký pudr

Pozor na sypký pudr! Příliš velké množství tónovaného sypkého pudru může na vaší pleti vytvořit nepěknou masku. Okolo očí a tzv. šťastných vrásek okolo úst může dokonce změnit barvu. Místo toho použijte lehký transparentní pudr, který sjednotí vaši pleť. Na jeho aplikaci použijte velký hustý štětec, abyste zabránila příliš velkému nánosu pudru.

Třpytivá pleť

Zářivá tvářenka nebo zvýrazňovač mívají tendence upozorňovat na nedostatky a usazovat se v záhybech pleti, které by ženy radši zamaskovaly. To samé platí pro matné rtěnky. Aby byla vaše pleť přirozenější, udržujte svoji kůži hydratovanou, například pomocí rozprašovače s pleťovou osvěžující vodou.

Husté obočí

Husté a hodně tmavé obočí je příliš výrazné. Vždy použijte tužku o jeden odstín světlejší, než je vaše přirozená barva obočí, a s její pomocí definujte jeho tvar. Obočí by mělo rámovat oči, ale nikdy by nemělo upoutávat větší pozornost než oči samotné.

Třpytivé oči

Třpytivé a lesklé stíny vás mohou snadno zestařit. Třpytky zvýrazní vrásky a minimalizují kontury. Místo toho použijte matné stíny a dejte svým očím tvar. Pokud chcete použít třpytky nebo lesk, buďte opatrné. Naneste je lehce pouze na střed víčka a do vnitřního koutku.

Rozpitý make-up

Spousta žen neudržuje svůj make-up upravený po celý den. Často tak potkáváme dámy s rozpitou řasenkou, rozmazanou tužkou nebo slepenými očními stíny. Přihoďte si do kabelky pár kosmetických kousků pro první pomoc a několikrát během dne zkontrolujte svůj vzhled. Budete vypadat svěžejší, a nakonec i mladší.