Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

6 lehkých cvičení, která zvládnete do devíti minut

Tyhle ‚minutkové‘ fyzické aktivity vám nezaberou téměř žádný čas. Na výběr máte od minutových až po devítiminutové. Které cvičení si vyberete vy?

Redakce Marianne | 19. 08. 2014


Když máte 1 minutu

jedna_minuta

Cvičení, díky kterému posilujete dvě části těla, spodní i horní část současně. Tohle skákání přes švihadlo je supersázka na jistotu, protože při něm spálíte co nejvíce kalorií. Nastavte si budík nebo si zapněte stopky, chytněte do ruky švihadlo a po dobu šedesáti sekund skákejte.

Když máte 4 minuty

02-walkquickly_lgn-37473114

Vydejte se na svižnou procházku. Přijměte tohle motto: I krátká procházka je procházka.

Výzkumy ukazují, že pokud jde o zdravý kardiovaskulární systém a snižování hmotnosti, intenzita cvičení může být efektivnější než doba trvání. Klíčem k úspěchu je tedy zvednout tempo procházky až do bodu, kdy budete moct sice mluvit, ale ne v celých větách.

Když máte 7 minut

03-phone_lgn-80063452

Buďte fit se svým mobilním telefonem. Existují nejrůznější fitness aplikace, které se dají stáhnout a které vám nabídnou sérii cviků. Každý si může vybrat vhodné cvičení podle své zdatnosti, a navíc je to celkem ‚funny‘. Například Runmeter PRO nejen pro sledování běhu, ale i při jízdě na kole či při chůzi, nebo You Are Your Own Gym (iTunes) či Wherever Workout (zdarma, Google Play).

Když máte 9 minut

04-overhead-squat-lgn-76361715

Líbí se vám kruhový trénink? Chyťte ručník a opakujte sekvenci tří kroků, které spalují tuk a zaměřují se na svaly od hlavy až k patě. Cvičte tolikrát, kolikrát můžete, ale za 9 minut.

05-towel-hop_lgn-24329842

Ručník hop: Položte složený ručník na zem a postavte se k němu z boku. Nohy držte u sebe a skákejte ze strany na stranu přes ručník. Počítejte do dvaceti. Pokud je to pro vás příliš obtížné, mírně ohněte kolena.

06-livelong3_lgn-28927714

Zvedání: Lehněte si na břicho, pak se pokrčenýma rukama nadzvedněte a chodidly se opírejte o zem. Zápěstí jsou pod rameny, nohy jsou natažené, zadeček nezvedáte, stehna jsou zpevněná. Tělo udržujte v přímce, počítejte 3–5 sekund a pomalu se vracejte na zem. Jakmile jste úplně dole, odpočiňte si a pak se vraťte do výchozí pozice. Opakujte 5×.