Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda a krása

6 tipů beauty redaktorky, jak získat nejzářivější pleť v životě

A je to tady! Teploty klesají, sluníčka ubývá, k tomu střídání teplot – z chladného počasí do vytopených místností. Tak tohle všechno pleti nesvědčí, vypadá unaveně, je vysušená a chybí ji zdravá barva. Poznáváte se? Vyzkoušejte tipy naší beauty redaktorky, vaše pleť vám poděkuje.

Soňa Kotulková | 5. 10. 2016
Foto: Getty Images
 
1. Dejte pleti najíst
Ano, vnější péče o plet je důležitá, ale podstatné je vyživovat ji i zevnitř. Postarají se o to omega 3 mastné kyseliny. Tyto zdravé tuky dokážou zpevnit buněčnou membránu, a tím lépe hospodařit v pleti s vodou. A kde je najdete? V oříškách, tučných rybách (lososovi, tuňákovi), ale také v oleji z pupalky dvouleté. Ten je bohatý také přírodní vitamín E, který pleť přímo miluje. A můžete ho i na pleť namazat – místo krému.
 
2657v12702 
 
2. Nezapomínejte na hydrataci
Vodu potřebuje pleť každého věku – nejen dvacetiletá pleť, ale i padesátiletá. Mnohé ženy si myslí, že od třicítky dál je důležitý hlavně anti-aging. Ideální je hydrataci i omlazení kombinovat. Například jako první krok použít hydratační sérum a pak omlazovací krém nebo opačně – anta-aging sérum a hydratační krém. Existují však přípravky, které všechny obě tyto funkce kombinují – například nové krémy Castanea Arcadia od značky Korres.
 
Snímek obrazovky 2016 10 05 v 15.25.41 copy
 
3. Zvlhčujte vzduch
Žádná z nás nechce stárnout rychleji jen kvůli klimatizaci v práci nebo topení doma, které pleť vysušují. Investujte proto do kvalitního zvlhčovače vzduchu. Pleť bude méně „pnout“. Pokud zvlhčovač nemáte, jako první pomoc aspoň několikrát denně použijte pieťový sprej (tzv. mist). My v redakci nedáme dopustit na Bylinnou osvěžující a hydratační vodu ve spreji z Havlíkovy přírodní apotéky. Nádherně voní a okamžitě uleví dehydrované a unavené pleti.
 
Snímek obrazovky 2016 10 05 v 15.27.27
 
 

 
4. Vybírejte si produkty s kyselinou hyaluronovou
Tato složka je prostě zázrak pro pleť! Dokáže na sebe totiž vázat vodu a tím udržuje pleť hladkou a bez vrásek, také regeneruje a zvyšuje pevnost. Je to složka, která je součástí mnoha krémů a pleťových sér. Opravdu silnou dávku obsahuje Kyselina hyaluronová od Nafigate Cosmetics. Je to 2% koncentrát, takže působí opravdu velmi silně a do hloubky. Vynikající přípravky s kyselinou hyaluronovou najdete i u značek Lancôme, Eucerin aj.
 
Snímek obrazovky 2016 10 05 v 15.29.03 copy
 
5. Pijte!
Ano, nic nového pod sluncem, ale funguje to! Proč bychom také jinak vídali tolik fotek modelek s lahví vody v ruce? Pravidelná hydratace (u žen by to mělo být až 9 sklenic vody denně) předchází dehydrataci pleti, pomáhá detoxikaci a vyhlazuje vrásky. A když si do vody přimícháte ještě například kolagenový přípravek, vznikne anti-ageingový nápoj, který posiluje kolagenová vlákna v pleti. Náš tip: CBN Collagene, který koupíte na www.charming4ever.com.
 
Snímek obrazovky 2016 10 05 v 15.31.41
 
6. Používejte olejíčky
Pleťové oleje jsou hit. Kůže je miluje a nejlépe se vstřebávají, když je pleť vlhká. Takto připravená je například po sprše nebo koupeli, po sauně nebo po mytí. Pár kapek oleje naneste ihned, tím se hydratace „uzamkne“ a nebudete mít vysušenou pleť ani v klimatizované nebo přetopené místnosti. Oleje taky skvěle vyrovnají přechody mezi teplotními rozdíly v zimě – z mrazu do tepla. Vynikající pleťové oleje mají značky Korres, Nobilis Tilia, Eminence, Saloos aj.
WR olej