Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

6 tipů, jak zatočit s kruhy pod očima

Opuchlá víčka a tmavé kruhy pod očima? Zapomeňte na ně! Máme pro vás několik osvědčených triků a přípravků, které zaručeně fungují.

Redakce Marianne | 11. 02. 2013

1. Na kutě!

Nejúčinnější rady bývají zpravidla ty nejjednodušší. Po probdělé noci nemůžete od svého těla očekávat nic jiného, než že se na něm únava dříve nebo později projeví. První a neklamnou známkou jsou otoky pod očima a tmavé kruhy, které se zákeřně objeví v průběhu dne. Jak jim nejlépe předejít? Plnohodnotným spánkem! Máte-li potíže s usínáním, vsaďte na rituály. Choďte spát přibližně ve stejnou hodinu a před usnutím si místo sledování televize raději čtěte. Dbejte na to, aby ložnice byla řádně vyvětraná, a hlavu udržujte v přirozené poloze a podepřenou polštářem.

2. Přestaňte perlit

Odnaučte se pít sycené nápoje a zapomeňte na večerní konzumaci slaných a kořeněných jídel. Bublinky i pálivé koření totiž zhoršují stav pokožky. Obojí obsahuje sodík, který v těle zadržuje vodu. Jedním z projevů přílišné spotřeby sodíku pak mohou být právě pytle a váčky pod očima.

3. Rozpumpujte lymfu

Co nejrychleji zabere na oteklá víčka? Rozhýbejte zlenivělou lymfu! Odvede přebytečnou tekutinu a zbaví vás nevzhledných otoků. Zaberou na ni chlazení a obklady. Použít můžete vylouhované a vychlazené sáčky černého čaje, ty přikládejte na zavřená víčka. Když nemáte na obklady dostatek času, alespoň namočte do ledové vody odličovací tampony a přikládejte je na víčka.

clinique_24. Specializujte se

Oční okolí si můžete podráždit také nevhodně zvolenou a špatně používanou kosmetikou. Pokožka v oblasti očí je velmi jemná, a tak se na ni vyplatí používat speciální kosmetiku určenou výhradně pro oční okolí. Její složení musí být lehké a velmi dobře vstřebatelné. Rozhodně to ale nepřehánějte s množstvím takového přípravku. Místo roztírání ho jemně vklepejte a dříve, než na něj nanesete make-up, počkejte pár minut.

estee-lauder-rozjasnujici-korektor-na-ocni-okoli-idealist-cooling-eye-illuminator-15-ml_91544_800

5. Jděte na make-up chytře

Pravidlo o zlatém spánku zní sice krásně, ale přetáhnout večerku může být někdy tak zábavné! Naštěstí existuje pár snadných optických efektů, které umějí odvést pozornost. Tmavé kruhy pod očima nejlépe zamaskuje korektor, jenž je o jeden až dva tóny světlejší než odstín pleti. Výborné jsou také rozjasňující báze s keramickým aplikátorem (například od Estée Lauder). Až si budete líčit oči, řasenku použijte jen na vrchní řasy. Při umělém světle totiž barva na spodních řasách tmavé kruhy ještě více zvýrazní.

Odlicovacvodeodolnehoocnihomaku-upuDermatoCLEAN_1697x3448

6. Nejen krásně nalíčit, ale i dokonale odlíčit!

Jedním z největších prohřešků na vaší pleti je nedbalé nebo nešetrné odlíčení. Věnujte mu stejnou pozornost jako rannímu zkrášlování. Máte-li spíše sušší pleť s větším sklonem k tvorbě vrásek, vyberte si k odlíčení olejové báze.

Související články