Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Téma Marianne

6 vlastností, podle kterých poznáte opravdovou přítelkyni

Info ikona
Jak poznat opravdovou přítelkyni?

Máte ve svém okolí spoustu kamarádek, ale nevíte, která je opravdu vaše přítelkyně, a která si na ni jen hraje? Zjistěte, jestli má některá z nich ve své povaze tyto rysy, a budete mít jasno.

Redakce Marianne | 17. 04. 2014

 

 

1. Najde si pro vás čas

I přes svůj nabitý program si vyšetří chvíli jen pro vás dvě. Můžete spolu vyrazit třeba na hodinu jógy nebo aerobiku, ale je důležité, abyste se stýkaly pravidelně. Po cvičení si můžete zajít na kávu či na víno, abyste vyzvěděly, co je u vaší kamarádky nového a naopak. Většina žen navazuje přátelství po zhruba dvou měsících, během kterých je s dotyčnou pravidelně alespoň jedenkrát týdně ve styku.

 

2. Vyzdvihne to pozitivní

Dát průchod svým pocitům je sice zdravé, ale jak se říká, všeho s mírou. Dobrá přítelkyně s vámi sdílí radost z úspěchu, vyzkouší nějakou novou aktivitu a na památku udělá i pár fotografií. Dlouhotrvající a pevná přátelství mezi ženami jsou taková, kde se umějí obě vzájemně povzbudit a podpořit, ať už na veřejnosti, nebo v soukromí.

 

3. (Nezne)užívá sociální sítě

Olajkování statusu nebo krátká zpráva na Facebooku je dobrý způsob, jakým vám může dát kamarádka najevo, že na vás zrovna myslí. Jen si dejte pozor, ať váš on-line vztah nenahradí ten osobní. Je důležité vídat se i fyzicky, přes internet si přece jen nemůžete podat ruce, přátelsky se poplácat po rameni ani se společně smát.

 

4. Jde až nad rámec

Díky upomínce na Facebooku je gratulace k narozeninám pohodička pro většinu z nás. Nicméně rychlé přání na sociálních sítích snižuje jeho hodnotu. Dobrý přítel si vyšetří pár minut navíc, aby vám buď zavolal, nebo koupil a poslal pěkné blahopřání.

 

5. Zavolá vám

Pokud se s kamarádkou už nemůžete vídat tak často jako dřív, alespoň jedenkrát měsíčně si zavolejte. Čím víc času uplyne, tím větší je riziko, že si nezavoláte. Navíc se můžete s kamarádkou nahánět třeba hodinu, jelikož se vám to třeba zrovna nebude hodit. Pravděpodobně si nebudete stěžovat na svého šéfa, pokud stojí kousek od vás. To samé platí pro vaši přítelkyni. Je důležité, abyste měly na hovor klid a prostor. A namísto nekonečných telefonátů si raději volejte častěji, byť jen na pár minut.

 

6. Skutečně naslouchá

Pokud vaše přítelkyně jen sedí, usmívá se a přikyvuje, ještě to neznamená, že si v hlavě nepromýšlí, co uvaří k večeři. Dobrý posluchač sice přitakává, ale reaguje, klade dodatečné otázky a zajímá se o vás. Na příští schůzce pak vaše kamarádka může navázat tam, kde jste přestaly, a optat se, jak se situace vyvinula dál.