Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

7 tipů, jak být ráno krásná i bez make-upu

Nevýrazný obličej, oteklé oči a nechuť překročit práh ložnice bez make-upu. To jsou časté pocity mnoha žen, které si bez líčení nedovedou představit život.

Redakce Marianne | 30. 04. 2014


Ovšem není to prý tak těžké, vypadat dobře i po ránu. Aspoň to tvrdí odbornice a wellness koučka Petra Řehořková z Petra Clinic. Ta nám poradila, jak to udělat, abychom byly přitažlivé a krásné i ráno – a bez make-upu.

Screen_shot_2014-04-28_at_11.38.41

Petra Řehořková

  1. Naučte se spát na zádech! Všimněte si, jak po dovolené u moře nebo na chalupě vypadáte mladě. Copak se opalujete vleže na boku nebo se zmuchlaným polštářem pod obličejem? Ne, krásně si své tělo narovnáme do pozice, kdy je pokožka vypnutá a bez zbytečných záhybů.

  1. Ráno i před spaním používejte kosmetiku na obličej, důkladně jej večer odličte. Pokožku celého těla večer ‚naimpregnujte‘ jako svoje oblíbené boty kvalitním olejem, ráno lehkým tělovým mlékem. Ano, dvakrát za den! I na pláži se stále mažete! Při natírání pleťového krému postupujte vždy zdola nahoru, proti směru gravitace. Obličej lehce poklepejte konečky prstů, prokrví se a zrůžoví.

  1. Pokud to jde, spěte v dobře vyvětrané místnosti, při chladném vzduchu. Ten zmírní následné otoky. Omezte všechna pyžama, která někde škrtí, mají pevné gumy a lemy. Nechte lymfu v noci pěkně pracovat a nestlačujte ji.

  1. Ráno omyjte obličej několika hrstmi studené vody. Nedřete ručníkem obličej, jen lehce osušte. Pokud by otoky kolem očí byly velké, nechte si v lednici z večera dvě kávové lžičky a přiložte je na otoky. Pozor! Nedávat do mrazáku, způsobíte si omrzliny!!

  1. Pokud chcete, aby vaše pleť vypadala svěže, nenoste šperky ze žlutého zlata. Zkuste bílé zlato, stříbro s kamínky.

  1. Hezky upravené vlasy také odvedou pozornost od pomačkaného obličeje. Pokud se chcete rozzářit, zvolte nějaký šátek na krk, vhodný k vaší barvové typologii – růžový, bledě modrý, fialkový. Nikdy černý.

  1. „Dejte si dvacet dřepů, třicet skoků a deset kliků. Ty vám ráno zaberou sotva tři minuty, ale rozproudí celé tělo. Pak hurá do teplé sprchy a postupně přecházet k chladnější vodě, až kam to půjde,“ radí Petra Řehořková z Petra Clinic.