Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

7 tipů, jak sobecky dobít energii

Jestli jste ráno otevřeli oči a zjistili, že vstát chcete asi tak stejně jako běžet za polárním kruhem maraton v neoprénu s krosnou uhlí na zádech, čtěte.

Klára Mandausová | 23. 06. 2016

Mně se to stává docela často. Mám matraci ze speciálního obchodu, větrám a večerní hygienu provádím důkladně. Tak co je špatně, že se ráno probudím unavená, zmlácená a ospalá? Jsem málo sobec. Protože, jestli se chcete dobře vyspat, měla byste se naučit být sebestředná jako kříženec blondýny s růžově oblečenou čivavou a bývalého státníka s láskou k tenisu.

1. Choďte spát, kdy chcete vy. Ať si rodina povykuje, co bude k večeři a mamí, vyzkoušej mě z matiky, zamkněte se v ložnici, špunty do uší, klapky přes oči, řvěte si, jak chcete. Měli jste si vzpomenout dřív.

2. Povaluje se po kuchyňské lince nádobí od večeře? Hm. Taky se jděte povalovat. Ráno rozdáte úkoly.

3. Nejlíp se, holka, žehlí v noci u televize, to já mám vyzkoušený (říkala tchyně). Ať vás to ani nenapadne, noc je na spaní. I kdyby se vám nakrásně spát nechtělo, nebudete Benedicta Cumberbatche prznit přejížděním syčící věci přes spodky. A tu košili si, drahý, vyžehli sám, máš taky ruce a v šuplíku návod.

ČTĚTE TAKÉ: 35 nejlepších pocitů na světě

4. Zapaříme! Ach ty kamarádi. Je to populární a rádoby cool dát si trochu do nosu. Jenže je taky vědecky a skrze vlastní osobu dokázáno, že po víc než čtyřech deci vína budete spát sice několik hodin jako zabitá, ovšem s indexem odpočinku nula. Vy jediná víte, jak, kdy a kolik pít. Kamarádi nechť si najdou jinou putyku.

5. Běhejte/neběhejte. Jestli se vám zvečera chce, dělejte to. Pokud se soukáte do elasťáků jen proto, že běhá sousedka, nedělejte to. Jak prosté.

6. Dělejte si v posteli, co chcete. Přestože všichni spánkoví odborníci varují: jen spát a milovat se! Na nic jiného postel není! Čtěte, poslouchejte muziku nebo šamanské rady, to je jedno. Budete se sem těšit a opouštět ji zvesela s vědomím, že se zase máte na co těšit.

7. Sex, když na něj mám chuť já. Zlaté pravidlo. Nebojte se vzbudit milého ve dvě ráno, když víte, že pak usnete jako mimino a probudíte se jako Růženka. Že je to sobecké? Však jo.

Všichni si můžou napsat svá sobecká pravidla.