Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Životní styl

Bez nachlazení za 24 hodin

Všichni kolem kýchají a vy se bojíte, kdy nějaký bacil skočí i na vás? Žádný strach, s naturopatkou Michaelou Carter jsme vymysleli plán, díky kterému zatočíte s nachlazením za den.


7.00

Ráno s tabletou
Ovšem ne s klasikou z lékárny, vyzkoušejte přírodní bylinné preparáty - lékořici nebo právenku latnatou, které se dají sehnat v tabletách nebo jako tinktura. Jako doplněk si dopřejde fresh z pomeranče, mrkve, červené řepy a zázvoru. Vitamin C z ovoce a zeleniny podpoří tvorbu interferonu, proteinu, který redukuje trvání chřipky nebo nachlazení. Zázvor má zahřívací schopnost a zklidňuje příznaky nachlazení.

 

8.00
Horká sprcha
Sprcha umí uvolnit rýmu. Dejte si pak ke snídani vajíčka - dodají bílkoviny potřebné pro boj s infekcí. Silné nátury mohou rozžvýkat stroužek česneku, slabší povahy si ho mohou vymačkat v poledne do vývaru.

 

9.00
Pitný režim
Zvýšený příjem tekutin je důležitý,  doporučují se pít co nejteplejší, tělo je dokáže lépe absorbovat. Nejlepší čaj: uvařte si kořen kozince a vývarem přelijte bylinný čaj z echinacey, černého bezu a lípy, přidejte citron a med. Dejte si dávku vitaminu C 1000mg a látku zvanou NAC (N-acetyl cystein) 600mg.

 

12.00
Čas na vývar
Slepičí nebo kuřecí vývar vás postaví na nohy. Ke konci varu  přidejte do polévky česnek, který působí silně antimikrobiálně a dodá tělu potřebnou sílu, kterou využije k regeneraci. Dejte si další dávku vitaminu C 1000mg a omega 3 mastné kyseliny 2g.
Pokud se necítíte úplně slabě, vyrazte na půlhodinovou svižnou procházku. Pohyb na čerstvém vzduchu posiluje iminutu a zvyšuje obranyschopnost organismu.

 

14.00
Osvěžující spánek
Na 30 až 40 minut si zdřímněte, tělo tak načerpá energii.

 

15.00
Dodejte vitamíny
Dejte si dávku vitaminu D (800IU) a zinek 60mg a znovu vitamin C 1000mg.

 

16.00
Čas na zázvor
Uvařte si čaj z čerstvého zázvoru v biokvalitě. Je mnohem silnější, než běžně dostupný zázvor.

 

18.00
Polévka je grunt
K večeři si uvařte zeleninovou polévku, ve které by neměla chybět cibule a česnek. Obojí umí silně podpořit imunitu a bojuje proti virům.

 

19.00
Horká vana
Pro větší účinek lázně přidejte do vody detoxikační směs: dva hrnky Epsomské soli a půl hrnky sody bikarbony. Sůl obsahuje hořčík a společně se sodou působí proti stresu. V horké vodě pomáhá bojovat s infekcí, uvolní svaly a navnadí na hluboký spánek. Stačí dvacet minut!

 

21.00
Spánek
Spánek je zásadní. Čím méně spánku, tím menší schopnost těla bojovat s nemocí.