Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

Boty, ve kterých vydržíte celý den

Ráno rychle odvést děti do školy, pak tryskem na pracovní poradu, odpoledne rychle oběhat schůzky a večer na skleničku s kamarádkou... Jak to ale všechno zvládnout? Dobrý start a ještě lepší dojezd vám zajistí pohodlná obuv na trendy platformě.

Redakce Marianne | 15. 11. 2012

Proč milujeme platformy? Především proto, že řeší odvěký svár mezi elegantními podpatky a pohodlnou obuví. Nohy nám prodlouží až do výšin, a přitom v nich nemusíme opatrně našlapovat jako v minovém poli. Na nižších modelech se navíc budou sebejistě pohybovat i úplné začátečnice mezi nositelkami podpatků. V chladném počasí jistě oceníte také to, že na vysoké podrážce vás nebudou zábst chodidla a prsty u nohou. Ta je navíc většinou gumová, takže při námraze podkluzuje podstatně méně než podrážka z jiných materiálů.

Co k nim nosit?

Jednoznačně úzké kalhoty či džíny! Tuto kombinaci si mohou dovolit i ženy s kratšíma nohama. Jak je to možné? Boty v podobném odstínu, jako mají kalhoty, totiž přidají ceněné centimetry navíc. Sukně a šaty jsou rovněž vítány. Pamatujte však na to, že záleží na délce a tvaru sukně. Svoji oblíbenou pouzdrovou sukni ke kolenům nechte pro tentokrát raději viset na ramínku. Zejména s kotníčkovými platformami by celek mohl působit až příliš humpolácky. To pravé ořechové je sukně áčkového nebo nabíraného střihu sahající do půlky stehen nebo těsně nad kolena.

Najděte ty pravé pro svůj styl:

Zaostřeno na detaily

Patříte mezi milovnici trendů a šatna je vám svatyní, ve které se každé ráno modlíte k vybranému páru obuvi? Partner se vám směje, že místo umění sbíráte boty? Pak svoji originální sbírku rozšiřte o boty s nevšedními detaily. Ozdobné ohrnutí, tkaničky kontrastní barvy, třásně, bambulky, aztécké vzory – fantazii se meze nekladou...

Tenisky na výši

Nedokážete si svůj život představit bez sportovní módy, ale pár centimetrů navíc by vám neuškodilo? Ležérně elegantní můžete být s teniskami na platformě. Když módní návrhářka Isabel Marant uvedla svou kolekci pro jaro a léto 2012, módní kritiky upoutala především její netradiční obuv. Pokud zbožňujete barvy, jsou pro vás tyto boty trefou do černého. Milovnice střídmé módy zaujmou spíše jednobarevné modely obdobných tenisek, které můžete zakoupit v obchodech, jako jsou Deichmann, Reno nebo Humanic.

Hřejivý kožíšek

Zbožňujete přírodní materiály a nejlépe se cítíte v neutrálních barvách? Pak sáhněte po modelu s kožešinkou. Nejenže vás zahřeje, ale zároveň se svezete na aktuální módní vlně.

Boty, ve kterých vydržíte celý den