Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Téma Marianne

Britská stylová káva II

I když britské pláže nejsou jako ty v jižních státech, přesto mají své syrové kouzlo. Navštivte s námi další kavárnu, tentokrát v hrabství Lancashire, užijte si místní delikatesy a objevte další jedinečnou stavbu!

Redakce Marianne | 18. 02. 2013

Silver Café, Morecambe, severozápadní pobřeží Velké Británie

Pokud se vypravíte do romantického hrabství Lancashire na severozápadě Anglie, zajeďte si do města Morecambe, kde najdete industriální kavárnu Silver Café od britského studia Arca Architects z Manchesteru. Je ‚posazená‘ přímo na pobřežní promenádě, takže ji nemůžete minout – její stříbrný plášť z nerezavějící oceli září do dálky a bude vám připadat, jako by na pobřeží přistál nějaký geometrický vesmírný koráb s černým stožárem s nápisem café. Architekti budovu trochu vyzdvihli nad travnatou plochu, takže je z ní nádherný výhled na moře.

sc_050309_07

Prosluněné místo

Za krásného počasí je to jedinečné místo, protože kavárna má z jedné i druhé strany prosklené stěny. Dovoluje tak slunci, aby prozářilo celý prostor, takže si připadáte, jako byste seděli venku. Má asi 45 míst, ale na jižní stranu architekti umístili odstupňované terasy, kde si za teplého počasí můžete užít i posezení na čerstvém vzduchu. Z menu doporučujeme vyzkoušet místní cafè latte a některou z nabízených sladkostí, která vám po procházce na pobřeží dodá potřebnou energii.

sc_050309_06

Co dělat a kam zajet

Krásnou přírodu i starobylé anglické vesnice můžete objevovat v údolí řeky Lune, která je ideálním místem pro jízdu na kánoi a kajaku i pro ostatní vodní sporty. V turistickém resortu u jezera Pine Lake si můžete půjčit vybavení a vyzkoušet třeba vodní lyže nebo si vyjet na plachetnici (www.clubnautique-watersports.co.uk). Pokud fandíte bioproduktům, navštivte farmářské trhy v Morecambe a zakupte si produkty od místních ekozemědělců (www.thoroughlyfood.co.uk). Za návštěvu stojí také středověký hrad ve městě Lancaster vzdáleném necelých 10 kilometrů od Morecambe (www.lancastercastle.com).

LancasterCastle1

Jak se tam dostat
Silver Café, Morecambe, Lancashire, www.arca.co.uk/projects/silver-cafe, více informací o Morecambe i okolí najdete například ZDE.
Letět můžete třeba do Manchesteru (www.easyjet.com), odtud je to do Morecambe vlakem asi hodinu a půl (www.nationalrail.co.uk).

Britská stylová káva II