Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

Čas ošklivých svetrů

Se sobem, se sněhulákem nebo decentnější verze s norským vzorem. Trend vánočního svetru nabírá každým rokem na síle. Už máte ten svůj?

Ivona Šouralová | 30. 11. 2015

Od dob, co se Bridget Jones zhrozila nad sobím svetrem Marka Darcyho, uplynula už řádka let. Trend „ošklivého“ vánočního svetru však nadále žije svým životem, útočí na naše smysly a čím dál více proniká do naší vánoční garderoby, respektive do zimních kolekcí módních řetězců. Je libo svetr s vločkou, bruslemi či třpytivým vánočním stromečkem? Není problém. Zdrženlivější typy zase jistě ocení dekorativní náboj norského vzoru. Vánoční svetry však mohou být nejen fascinující podívanou, ale i nástrojem, který pomáhá překonávat stres. Nevěříte?

 0dd0a4d07d184d7d3630d33a73af52fc.jpg4f92d6491b91e2a76e1694ef612ee926.jpg

Foto: Pinterest

„Ať už s vánočním svetrem hrozí módní faux pas, nebo ne, jednu vlastnost mu upřít nelze, a tou je taková ta milá hřejivost, jež vyvolává vzpomínky na útulný domov a dětství. Nadto je samozřejmě praktický, když venku udeří mrazy. Když to shrnu, vánoční svátky často provází i jistý pocit úzkosti z utrácení nebo bezradnost, čím podarovat blízké, korunovaná maratonem návštěv a rodinných interakcí. Existuje nějaký lepší způsob, jak se odreagovat od stresu, než navléct na sebe něco tak příšerného a zasmát se sama sobě?“ píše ve své úvaze nad tímto módním trendem Alison Berry, lifestylová redaktorka magazínu Time.

 

Ještě váháte, jestli letos o Vánocích potřebujete speciální svetr? Podívejte se do naší galerie, najdete v ní kousky pro celou rodinu, a když nic jiného, tak se alespoň nad některými pobavíte.

christmas button 48b80 

Čas ošklivých svetrů