Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

Chcete být v pohodě? Zkuste Bachovky!

Před časem byla moje kamarádka ve svízelné situaci, řešila rodinné problémy a byla vyčerpaná i psychicky. Když jsme spolu seděly na čaji, kapala si do vody nějaké kapičky. Zjistila jsem, že to je speciální terapie z rostlin, která dokáže mít pozitivní vliv na psychiku člověka. Tak jsem ji zkusila taky a funguje to – cítím se prostě v pohodě. Proto jsem vyzpovídala i svoji terapeutku Romanu Kotěrovou (www.bio-bachovky.cz).

Co je vlastně Bachova terapie a jak funguje?

Jedná se o velmi jemnou, jednoduchou a šetrnou metodu, která se zaměřuje na konkrétního jedince a jeho důvod nemoci. Třicet osm základních elixírů je základem této terapie a pokryje všechny negativní emoce člověka, protože psychická disharmonie bývá důvodem fyzické nemoci.

Komu je určená?

Bachovu terapii může užívat kdokoli. Je vhodná pro kojence, děti, dospělé, můžou ji těhotné a kojící ženy. Bachovkami můžeme pomáhat i zvířátkům.

Jak poznám kvalitního terapeuta, který mi dobře poradí?

Na tuto otázku není zcela jednoduchá odpověď, tak abych co nejvíce pomohla klientům a současně se někoho nedotkla. Nejjistější je navštívit terapeuta na doporučení někoho, kdo již má s dotyčným dobré zkušenosti. Důležité je, i jakým způsobem terapeut elixír připravuje, jaký používá konzervant.

Jsou lepší již hotové elixíry, nebo ty na míru?

Svým účinkem jsou shodné. Již hotové kombinace jsou vhodné pro lidi, kteří nemají možnost navštívit terapeuta nebo nechtějí vyprávět o svém problému. Jsou i dostupnější, můžete je zakoupit v lékárnách a podle názvu je i pro zákazníky snadnější si vybrat tu pravou pro sebe. Někdy je potřeba i hotová kombinace k elixíru na míru. Esence na míru je připravena pro konkrétního jedince a jeho disharmonii.

Nemůže se jednat o placebo?

Určitě ne, když podáváte esence dětem či zvířátkům, tak jim většinou neříkáte, že něco dostávají, a efekt je vidět. U dospělého může víra účinku trochu pomoci, ale to je subjektivní.

Jak dlouho Bachovky brát?

Užívání rozdělujeme na krátkodobé a dlouhodobé. U krátkodobého řešíme pouze výjimečnou situaci, kdy je potřeba podpořit nebo zklidnit nějakou vlastnost – jedná se například o návštěvu lékaře, pohovor, změnu zaměstnání, přechod na novou školu, odchod do důchodu apod. Užívat začínáme v době, kdy naše mysl více a více těká a odpoutává nás od přítomnosti. O dlouhodobém užívání mluvíme v době, kdy jsme v psychické disharmonii nebo se u nás již objevila fyzická nemoc. V tomto období si elixír připravujeme minimálně třikrát denně a doužíváme celou lahvičku.