Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

Cvičení podle Mojžíšové pomáhá k početí i k lepšímu sexu

Možná po dítěti ještě netoužíte, možná o něj usilujete už hodně dlouho, a pořád nic. Co kdybyste vyzkoušela speciální cvičení, které pomáhá nejen k mateřství, ale i k nebolestivé menstruaci a lepšímu sexu?

Redakce Marianne | 3. 10. 2013

Fyzioterapeutka Ludmila Mojžíšová těmto speciálním cvikům říkala ‚směšné‘, asi proto, že jsou ‚směšně‘ jednoduché. K smíchu však rozhodně nejsou. A v čem jsou vlastně tak výjimečné? Jde o jednoduché cviky, které se cvičí ve značném objemu a které především normalizují svalové napětí v dolní části trupu a páteře, čímž kladně ovlivňují celkové držení těla a při poctivém cvičení udržují kondici.

Cviky odstraní bolest hlavy i zad

Cvičení vymyslela kdysi dávno rehabilitační pracovnice Ludmila Mojžíšová, v podstatě šlo o jednoduché cviky, které ženám pomáhaly odstranit bolesti zad, hlavy, poruchy funkce žeber, nepravidelnou a bolestivou menstruaci, a po odstranění všech příčin bolesti napomáhaly i k otěhotnění. Mělo to ale jeden háček – musíte je skutečně poctivě cvičit. Teprve pak se zbavíte nejen úporných bolestí hlavy či zad, ale můžete také velmi rychle otěhotnět. Uvolní se vám totiž svaly a prokrví pánevní dno, což je pro početí nezbytné. Zázrak?

7294708_l

Není to žádný zázrak, ale poctivá dřina!

Pro ženy, které díky cvikům Mojžíšové otěhotněly, to zázrak určitě je. Ovšem jak říká celá řada odborníků specializujících se na tyto cviky, jde hlavně o poctivou a dlouhodobou dřinu. A spoustu žen právě tahle poctivost odrazuje. Výraznější efekt lze totiž očekávat jen tehdy, když budete poctivá sama k sobě a budete pravidelně cvičit – ideálně přibližně čtyři měsíce. Dělat něco jen napůl nemá smysl.

Metodu netvoří jen cviky

Cvičit může kdokoli, ale v případě, že vám byla diagnostikována neplodnost, je fajn mít doporučení od gynekologa. Metoda pak zahrnuje nejen cvičení, jež se skládá z deseti (plus dvou) základních cviků, ale také klinické vyšetření a manuální práci terapeuta. A pro koho cvičení není vhodné? Máte-li například neprůchodné vejcovody nebo hormonální poruchu, pak cviky k otěhotnění nepomohou. Ovšem pomohou k lepšímu držení těla, ke zlepšení kondice, k renesanci sexuálního styku a lepší figuře, což taky není k zahození. To aspoň tvrdila sama paní Mojžíšová.

A jaké máte zkušenosti s cvičením vy? Znáte cvičení podle Mojžíšové?

Více informací na http://www.acentrum.eu/individualni-terapie-ludmily-mojzisove