Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Téma Marianne

Dámy, nebojte se podnikání!

Přemýšlíte o tom, že rozjedete vlastní firmu, a potřebujete poradit? Nebo už podnikáte a rozhodly jste se doplnit vzdělání či získat nové kontakty? Skvělou pomoc vám poskytne projekt Profi Žena – Střední Čechy, který zdarma nabízí kurzy a konzultace pro ženy ze Středočeského kraje, které mají svůj byznys nebo s ním chtějí začít.

Redakce Marianne | 12. 03. 2013

Už dávno neplatí, že by žena jen vychovávala děti a byla doma. I když na druhou stranu organizovat domácnost a rodinu vyžaduje velmi dobré manažerské schopnosti a znám ženy, které je dokázaly využít a po mateřské začaly úspěšně podnikat. Často je založení vlastní firmy pro ženy-matky také jediným řešením, jak se do práce vrátit, protože jinde (ať už v soukromém, nebo státním sektoru) k tomu s dětmi nemají podmínky. Také už není pravidlem, že bychom měly vydržet u jedné profese celý život. To, s čím nejsme úplně spokojené, se dá přece změnit v každém věku!

Pokud přemýšlíte o novém začátku po mateřské nebo třeba toužíte po nové kariéře, mohou být kurzy z projektu Profi Žena – Střední Čechy pro vás to pravé, co vás nakopne. „Na kurzech se ženy dozvědí spoustu konkrétních rad a informací a zkušení lektoři také zhodnotí jejich podnikatelský záměr. Více než polovina zájemkyň, které se zúčastnily některého z kurzů, jsou právě maminky na rodičovské dovolené,“ říká projektová manažerka Martina Zápotocká ze společnosti Odyssey Network, která kurzy za podpory ministerstva práce a sociálních věcí a Evropského sociálního fondu pořádá. Kurzy navštěvují ženy všech věkových kategorií a výjimkou nejsou ani ženy starší pětapadesáti let. „Nikdy není pozdě najít si třeba novou práci,“ myslí si Martina.


profi_zena_095

Celkem šestnáct nových jednodenních a dvoudenních kurzů startuje nyní a budou pokračovat do června 2014. Experti z různých oborů pro vás připravili odborné konzultace, kurzy s e-learningem a workshopy na témata, s nimiž se ve své práci můžete denně setkávat: dozvíte se, jak založit živnost a jak zpracovat podnikatelský plán, jak vyplnit daňové přiznání, jak efektivně vést firmu, ale také jak se zbavit trémy při prezentacích, jak najít správné argumenty pro prodej, jak dobře komunikovat s partnery i kolegy apod. Další kurzy se zaměří na time management, emoční inteligenci, základy koučování, kreativitu nebo zvládání stresu.

Kurzy jsou i místem, kde se můžete seznámit se stejně naladěnými ženami, nebo dokonce domluvit společný byznys. „V předešlých kurzech Profi Žena I a II se účastnice domlouvaly na marketingové podpoře nebo drobných projektech. Díky kontaktům z kurzů se například uskutečnila módní přehlídka, na níž spolupracovala návrhářka s majitelkou optiky,“ vypráví Martina. Na internetových stránkách Profi Ženy spolu mohou ženy diskutovat v diskusním fóru, na kurzech si vyměňují vizitky, takže je větší šance, že se kontakty udrží, doplňuje.


profi_zena_2011_06

Projekt podle Martiny Zápotocké podpořily inspirativní osobnosti z byznysu, například módní návrhářka Ivana Follová či autorka kuchařek Lenka Požárová. Minulé workshopy navštívila třeba úspěšná majitelka agentury na zážitky Allegria Linda Vavříková.

Dobrá zpráva je, že kurzy Profi Žena – Střední Čechy jsou zdarma. „Nemusíte platit žádný registrační ani účastnický poplatek, stačí jen zájem o soukromé podnikání a bydliště ve Středočeském kraji,“ říká Martina. Takže neváhejte a vzhůru do toho!

O projektu

Profi Žena – Střední Čechy (www.profizena.cz)

  • vzdělávací projekt pro ženy, které podnikají jako OSVČ ve Středočeském kraji nebo chtějí zahájit živnost a mají trvalé či přechodné bydliště ve Středočeském kraji
  • projekt je financován z prostředků Evropského sociálního fondu ve spolupráci s ministerstvem práce a sociálních věcí v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost
  • pro další informace kontaktujte Martinu Zápotockou, Odyssey Performance Enhancement Network, tel. 224 310 629, e-mail: [email protected]