Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Téma Marianne

DÁRKY PRO ŽIVOT od UNICEF

I na konci letošního roku můžete koupit v rámci programu humanitární organizace UNICEF skutečné předměty pro skutečné děti.

Redakce Marianne | 23. 10. 2012

Jde o skutečné předměty, které UNICEF dennodenně používá ve 157 zemích a oblastech světa, kde trvale pomáhá dětem. V aktuální nabídce Dárků najdete 21 předmětů, které dokážou dětem pomoci a jsou pro práci UNICEF nezbytné – vakcíny, moskytiéry, tablety na čištění vody, stany, jízdní kola, školní pomůcky, ruční pumpy. Částky se pohybují od sto koruny do desítek tisíc. Loni se v rámci tohoto projektu podařilo zajistit životně důležitou pomoc v celkové hodnotě 2 905 979 Kč.

Arašídová pasta zachraňuje životy

„Naši příznivci a dárci se často chtějí sami rozhodnout, na co konkrétně bude jejich příspěvek použit. Přesně to umožňuje projekt Dárky pro život. Z hlediska charity jde o velice efektivní způsob podpory – všechny ty konkrétní dárky ve formě humanitárních pomůcek totiž téměř okamžitě pomáhají konkrétním dětem v tom, co nejvíce potřebují,“ vysvětluje Pavla Gomba, výkonná ředitelka UNICEF ČR. A Michal Viewegh, vyslanec dobré vůle českého UNICEF, doplňuje: „Měl jsem možnost vidět humanitární pomůcky z nabídky Dárků pro život přímo v terénu, když jsem loni navštívil projekty UNICEF v Sierra Leone. Ve výživovém centru poblíž města Makeni jsem byl například svědkem toho, jak roční podvyživená holčička dostává terapeutickou výživu Plumpy’Nut – tato směs na bázi arašídové pasty nejenom zachraňuje dětské životy, ale dětem také moc chutná.“

01-2_ad_Tiskova_informace_UNICEF_-_Foto_Pavly_Gomba_a_Michala_Viewegha_z_tiskoveho_setkani

Dárek, který se nedá rozbít a nebude v kredenci na obtíž

„Když jsem letos slavil kulaté narozeniny, řekl jsem všem přátelům, že jako dar přijímám pouze Dárky pro život. Všichni si to moc pochvalovali: takový dar nemůžete rozbít – darovací certifikát stačí složit do kapsy, nemusíte také přemýšlet, kam dárek umístíte nebo při jaké příležitosti jej vypijete… V našem světě nadbytku nemá smysl hromadit hmotné dary, proto jsou Dárky pro život výhodné z hlediska dárce i obdarovaného. A zejména ještě pomůžou dětem, které to opravdu potřebují!“ popisuje Viewegh. Když Dárek pro život zakoupíte, obdržíte certifikát a potvrzení pro odečtení částky z daní. Slavný český spisovatel dostal k narozeninám od svých přátel certifikáty potvrzující nákup Dárků pro život v hodnotě téměř 60 000 Kč.

Jak na to?

Buď se podívejte na web www.darkyprozivot.cz, nebo si u UNICEF objednejte tištěný katalog. Pokud jste z Prahy, můžete také navštívit prodejnu v sídle této organizace nebo jeho prodejní stánky v obchodním domě Kotva. Seznam prodejních míst, který funguje v období Vánoc a Velikonoc, najdete na www.unicef.cz. Stačí si vybrat dárek, jenž chcete věnovat, a koupit jej. O vše ostatní se postarají humanitární pracovníci.

Po nákupu jsou předměty odeslány přímo dětem do některé ze zemí, kde UNICEF pracuje. Například vakcíny dodává pro 55 % světové populace dětí, zároveň je největším světovým dodavatelem moskytiér a také orálních rehydratačních solí, buduje zdroje pitné vody a instaluje čerpadla ve více než 90 zemích světa, zajišťuje krizovou pomoc v situacích přírodních a válečných katastrof.

Foto_Oralni_rehydratacni_sul