Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

Dejte se do formy levitací!

Trápí vás potíže se zády a klouby? Vyzkoušejte revoluční novinku: závěsné cvičení Redcord.

Redakce Marianne | 23. 07. 2013


Cvičení v závěsném systému Redcord na první pohled připomíná vystoupení artistů, při němž umělci visí na lanech. Nenechte se však mýlit! Jedná se totiž o špičkové cvičební zařízení, při kterém se vznášíte sotva metr nad zemí.

Zajímavostí je, že se nejedná pouze o fitness cvičení, ale zároveň také o systém, který se postupně zařadil do léčebných a rehabilitačních programů. Vyzkoušet ho tak můžete nejen ve fitkách, ale například i v Léčebných lázních Bohdaneč.

Jak vám pomůže?

Redcord je původem skandinávský rehabilitační systém, který umí skvěle léčit chronickou bolest zad, ramen, krku nebo kloubů, zpevňuje tělo a celkově zlepšuje kondici. Protahuje zkrácené svaly, posiluje ochablé svaly a pánevní dno, zvětšuje rozsah kloubní pohyblivosti a odstraňuje blokace páteře. Výborně pomáhá také při vadném držení těla, skolióze, po operacích páteře a implantacích kloubních náhrad nebo při poúrazových stavech.

redcord_lezici_klient

Cvičení na červeném laně

V Redcordu neležíte, nestojíte ani nesedíte, ale visíte na červených popruzích (red cord). V závěsu se tělo vznáší ve vzduchu, je úplně odlehčené, a může tak nenápadně procvičovat nejrůznější klouby a svalové skupiny.

Nad každým cvičením dohlíží speciálně vyškolený terapeut, který pomocí popruhů a umístění klienta v závěsu ovlivňuje úroveň zátěže, směr pohybu i zatížení jednotlivých kloubů.

redcord_sedici_klient_naSirku

Kde vyzkoušet?

www.llb.cz

http://www.centrum-rekondice-letnany.cz/redcord/