Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Téma Marianne

Desáté Svatojánské slavnosti bylin: tradiční oslava slunovratu s bohatým programem

Již podesáté se na Vlčí Hoře v malebném Českém Švýcarsku konají Svatojánské slavnosti bylin. Tradiční oslava letního slunovratu je spojená s večerním rituálem svěcení věnce, který slavnosti v pátek 20. června zahájí. Na sobotu 21. června je připraven bohatý program pro malé i velké – hudba, divadlo, odborné přednášky, tvůrčí dílny, trh řemesel a regionálních výrobků.

Redakce Marianne | 20. 06. 2014


O tom, jak k nám naše tělo hovoří prostřednictvím nemocí, promluví v sobotu odpoledne přední český internista a rehabilitační lékař Jan Hnízdil, který se dlouhodobě věnuje komplexní a psychosomatické medicíně. Další přednášky, tentokrát nazvané Přednášky pod jasanem, se budou věnovat tématům živé stravy, Montessori jako metodě pro vzdělávání, dále zemědělství jako příležitosti k sociální proměně nebo energetickému vlivu potravin na náš organismus či družstevnictví jako filosofii spolupráce.

Sobotní program se bude odehrávat souběžně na hlavním pódiu, kde se budou střídat hudební a divadelní představení, v přednáškovém sále přilehlých budov a také na unikátní permakulturní zahrádce, kde vedle komentovaných prohlídek najdete i laboratoř v přírodě, tvůrčí dílny pro děti i dospělé, ukázky řemesel atd. O zdravotních potížích se můžete poradit s primářem Janem Miklánem, lékařem a léčitelem, který se specializuje na alternativní medicínu.

Součástí slavností bude i minitržiště, na kterém pořídíte přírodní kosmetiku, osobité rukodělné výrobky z textilu, kůže či dřeva a řadu produktů od lokálních výrobků. Nechte se také zlákat k výletům do okolí – například na nedalekou rozhlednu na Vlčí Hoře, zdatnější turisté se mohou vydat na zříceninu hradu Krásný Buk či po Köglerově naučné stezce, která mapuje zdejší geologický vývoj. Více info na www.nobilis.cz.