Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Marianne bydlení

Designéři z Marianne Bydlení na výstavě!

Bydlí jinak ženy než muži? Odpověď naleznete v pražských Holešovicích. Od čtvrtka 4. dubna do neděle 7. dubna zde totiž probíhá v rámci akce Světlo v architektuře výstava Moderní Design pro Ženy. Kromě žen dychtivých po designu si zde na své přijdou i fanoušci časopisu Marianne Bydlení. Naši designéři zde totiž vybírali dekorace pro modelový byt.

Redakce Marianne | 4. 04. 2013

Původní součást výstavy Světlo v architektuře, tradiční a oblíbený modelový byt, v letošním roce přerostl do samostatné akce MDŽ. Že přicházíme s křížkem po funuse a že Mezinárodní den žen již proběhl? V našem případě však oblíbená zkratka MDŽ znamená něco jiného – Moderní Design pro Ženy. A přesně tak se také jmenuje zajímavá akce, jíž je časopis Marianne Bydlení mediálním partnerem.

Stejně jako v dříve realizovaných modelových bytech se i letos organizátoři zaměřili na určitou problematiku. V minulosti to bylo například správné osvětlení jednotlivých prostor bytu a letos se můžete těšit na ‚zelené‘ ekologické bydlení s tématem úspory energií.

A protože muži mají většinou v otázkách energetiky a ekologie jasno (jak jinak, že?), rozhodli se organizátoři věnovat výstavu především ženám, které jsou duší téměř každého zařizovaného interiéru bytu či domu. No dámy, řekněte, nepřály jste si taky jednou rozumět tomu, jaké stavební a izolační materiály zvolit, jaká vybrat okna a dveře, nebo diskutovat o tom, jakým způsobem větrat, jakými spotřebiči vybavit byt, jaký nábytek a zařízení vybrat, jak správně recyklovat odpady, jak uspořit energii a vodu? Jedině tak totiž správně rozhodnete, co je pro vaši rodinu a děti nejvhodnější a také nejvýhodnější.

BB_MDZ

V rámci modelového bytu se návštěvníkům představí i řada špičkových společností, které budou prezentovat nejnovější technologie inteligentních domácností, designová topná tělesa, kliky, vypínače, spínače a stmívače, jež umožňují maximální úsporu energie. Organizátoři nezapomněli ani na šetrné spotřebiče, životnímu prostředí přátelské automobily na elektřinu nebo ekologický dětský a zahradní nábytek a mnoho dalších moderních vychytávek.

Viktorie Součková a Marianne Bydlení

Letošní modelový byt je navržený dámským týmem kanceláře Bogle Architects a v každém ohledu je tak věnovaný ženám a zároveň populární cestou řeší otázky z oblasti ‚zeleného‘ bydlení a úspor energií: „Představte si samu sebe v bytě vybrané elegance, kde život ‚eco chic‘ nahrazuje každodenní rutinu. Představte si místo, kde vaše osobnost ožije a kde se splní vaše sny,“ říká architektka Viktorie Součková.

Jak již bylo zmíněno v úvodu, dekorace si vzal na povel váš dobře známý designérský tým z Marianne Bydlení. Návštěvníkům tato volba zaručuje, že se setkají s nápaditými, barvitými a často netušenými a překvapivými dekoracemi, volenými s vtipem a citem pro věc.

Srdečně vás zveme na návštěvu Veletržního paláce!

Více informací na www.architectureweek.cz/cz/

Související články

Byt

<span>Nájemní byt prošel fantasickou proměnou: Výrazné syté barvy v duchu české trikolóry se staly hlavním prvkem interiéru v centru Prahy</span>

Nájemní byt prošel fantasickou proměnou: Výrazné syté barvy v duchu české trikolóry se staly hlavním prvkem interiéru v centru Prahy

Dům

<span>Moderní rustikální interiér se betonu nebojí</span>

Moderní rustikální interiér se betonu nebojí

Proměny

<span>Proměna nepraktické terasy v kouzelné letní posezení s přímořskou atmosféru</span>

Proměna nepraktické terasy v kouzelné letní posezení s přímořskou atmosféru

Poradna

<span>Krok za krokem: Jak na renovaci dřevěných oken doma, snadno a levně</span>

Krok za krokem: Jak na renovaci dřevěných oken doma, snadno a levně