Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

Dieta Heidi Klum

Jak to dělá? Je jí čtyřicet, odrodila čtyři děti a její figuru by jí mohla i kdejaká dvacítka závidět! Víme, v čem tkví tajemství její krásy.

Redakce Marianne | 19. 07. 2013

Porod ženské tělo hodně změní, co když pak přijde hned čtyřikrát po sobě? Modelky však vládnou mnoha fígly, jak se navrátit ke své původní velikosti. Mistryní tohoto umění je německá top modelka Heidi Klum, známá jako jeden z andílků exkluzivních přehlídek Victoria’s Secret.

Několik týdnů po předposledním porodu byla opět na přehlídkovém mole, protože dvacet kil, jež během porodu přibrala, zmizelo jako mávnutím kouzelného proutku. Jak toho blond diva docílila?

Heidi-Klum-Sexy-Victorias-Secret-Angel-Free-Wallpaper-2013-3D-Animated-3D

New York a jeho revoluční dieta

Jako většina hollywoodských celebrit má i Heidi osobního trenéra. Je jím specialista přes fitness a výživu David Kirsch. Ten zároveň bdí i nad sexy těly Liv Taylor či čokoládové krásky Naomi Campbell. David je známý především jako tvůrce takzvané newyorské diety (The Ultimate New York Body Plan), jež spočívá v dodržování základních tří fází. Kromě úpravy jídelníčku si budete muset dopřát i pohyb a zakázat si mlsání po sedmé večer.

davidkirsch_1343850547_12

David Kirsch

První fáze: hubnutí

Zbavte se všech uhlohydrá, mezi něž patří ovoce, mléčné výrobky, pečivo, těstoviny, brambory, rýže a sladkosti. Mírný detox zahájíte také abstinencí, alkohol je zcela zakázán! V této fázi se soustřeďte na bílkoviny, zeleninu, ryby, libové maso a listovou zeleninu. Jezte pětkrát denně (cca po třech hodinách). Tento režim vede k velkému úbytku tuků v těle. Dodržujte jej proto minimálně dva týdny a můžete se k němu kdykoli vrátit.

Co jíst?

Snídaně: míchaná vejce a proteinový nápoj

Oběd/večeře: zeleninový salát, libové maso nebo ryba

Druhá fáze: udržení váhy

Jídelníček si zpestřete o ovoce, mléčné produkty a tmavé pečivo. Dbejte na to, aby vše obsahovalo minimální množství tuku. Tímto stylem opět jezte dva další týdny.

Co jíst?

Snídaně: ovocný sorbet či řecký jogurt

Svačina: hrst mandlí nebo sušené banány bez cukru

Oběd/večeře: celozrnné těstoviny s grilovanou zeleninou, salát s tmavým chlebem pita, zeleninové či rybí vývary

Třetí fáze: aerobní cvičení

Přemýšlejte o svém životním stylu a jezte i nadále jídla, která jste si připravovala během uplynulých čtyř týdnů. Snažte se sníst maximálně 1000 kalorií za den. Cvičit je doporučeno i během dvou předcházejících fází, nyní však musíte dát do tréninku opravdu vše!

David doporučuje posilovací cviky kombinovat s aerobním cvičením (běh, plavání, jízda na kole či kolečkových bruslích) a tréninku se věnovat alespoň hodinu denně.