Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Téma Marianne

Dopis Ježíškovi aneb přání se plní o Vánocích

Vzpomínáte ještě, co jste si jako malí nejvíc přáli pod stromeček? Máte-li svoje vlastní děti, pak také víte, z čeho mají největší radost ony. Ať jsou to auta, panenky, kolo či stavebnice – dárků, které rozzáří dětské oči, je nepřeberné množství. Ne všechny děti ale mají tu možnost, aby se jim jejich vánoční přání splnila. Proto jim je splňte vy!

Redakce Marianne | 15. 11. 2013

Chcete udělat radost dítěti, které žije v dětském domově? Není to tak složité, dárek můžete koupit pohodlně z domova přímo z vašeho počítače. Až do 12. prosince můžete kupovat dárky, a plnit tak sny dětem v rámci projektu Strom splněných přání pořádaného neziskovanou organizací Dejme dětem šanci.

Do projektu se zapojilo 28 spolupracujících dětských domovů z celé České republiky a každé dítě napsalo dopis Ježíškovi. Na základě těchto dopisů se vybrala všechna přání dětí v internetové prodejně Patro.cz, která je partnerem projektu. Na dárek čeká 910 dětských přání!

A jak postupovat?

Přesné instrukce se dozvíte na stránkách www.stromsplnenychprani.cz, kde najdete seznam všech dětských přání. Každé přání má svoji ikonu v podobě fotografie dárku a u každé ikony je uvedeno křestní jméno a věk dítěte, vzkaz Ježíškovi a případně pár slov o dítěti. Přání můžete vyhledat pole několika kritérií – můžete si vybrat holku, nebo kluka, věk dítěte i kolik peněz chcete do dárku investovat.

image001-1

Přání dětem plní i jiní

Tento projekt není jediný, který se snaží splnit vánoční přání dětem v dětských domovech. Například projekt Milý Ježíšku, který vymysleli dva studenti gymnázia v Neratovicích – Vojtěch Paukert a Martin Kučera. Nejdříve začali oba kontaktovat dětské domovy, domlouvali spolupráci a v říjnu během týdne naprogramovali webové stránky, které vyzývaly k plnění dětských přání dětem z dětských domovů. Už za dvacet hodin po spuštění se splnilo dvě stě přání a už nyní jsou všechna přání splněna. Ovšem studentský projekt nekončí – pracuje se na zapojení dalších dětských domovů do projektu, takže pokud máte zájem se zúčastnit, sledujte stránky http://milyjezisku.eu/

Více informací na www.dejmedetemsanci.cz