Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

DOVE ACADEMY WORKSHOP: Pozvánka na výstavu, která oslavuje skutečnou ženskou krásu

„Pečujte o své tělo a duši, jak nejlépe umíte. Nedají se vyměnit ani zastavit v čase,“ doporučují psycholožky, které se v rámci Dove Workshop Academy staraly o 12 žen z České republiky a Slovenska. A nejen ony, účastnice wellnes víkendu s Dove, který se konal ve Svaté Kateřině, si rovněž užily péči kadeřníků a vizážistů a následně fotografa, který jejich proměny zvěčnil. Výsledky této práce si nyní můžete prohlédnout v rámci putovní výstavy „Objevte svou krásu“ ve vybraných obchodních centrech v České republice i na Slovensku.

Ivona Šouralová | 30. 09. 2016

Na sebevědomí se dá pracovat. Potvrzuje to i 12 českých a slovenských žen, které 2.–4. září 2016 absolvovaly Dove Academy Workshop ve wellness resortu Svatá Kateřina. Najít cestu sama k sobě i ostatním, načerpat energii, rozvíjet svůj přirozený potenciál a objevit vlastní ženskost účastnicím pomohli odborníci a odbornice na duševní i fyzickou krásu v čele s VIP ambasadorkami, herečkami Míšou Maurerovou a Henrietou Mičkovicovou. Výsledky společné práce a neuvěřitelných proměn účastnic zachytil na uměleckých snímcích známý fotograf Richard Nowak, který fotografoval třeba herečku Táňu Pauhofovou nebo třeba české vítězky souteže Miss. Veřejnosti se tyto fotografie představí na putovní výstavě „Objevte svou krásu“ po vybraných nákupních centrech České i Slovenské republiky, která odstartuje již 10. října v Praze, Olomouci a Košicích. Snímky zároveň tvoří exkluzivní charitativní kalendář. Výtěžek z jeho prodeje věnuje značka Dove nadačnímu fondu Slovak-Czech Women’s Fund, jenž pomáhá ženám v těžkých životních situacích.

 

Harmonogram výstavy 
 
10.–16. října 2016
Praha (Centrum Černý Most)
Olomouc (Galerie Šantovka)
Košice (Aupark Shopping Center)
 
18.–23. října 2016 
Hradec Králové (Obchodní centrum Futurum)
Ostrava (Forum Nová Karolina)
Bratislava (Eurovea)
 
25.–30. října 2016 
Brno (Galerie Vaňkovka)
Žilina (Aupark Shopping Center)
 
Více informací naleznete
na www.jsmekrasne.cz

 

Protože krása souvisí nejen se stavem těla, ale i duše, staraly se o účastnice Dove Academy Workshopu také psycholožky Mgr. Jitka Nesnídalová a PhDr. Tatiana Lesayová. Co radí? „Každé ráno si pište do bloku, co na sobě dokážete ocenit. Toto cvičení vám zdárně pomůže změnit zvyk podceňovat se. Nevadí, pokud se budou jednotlivé body každý den opakovat. Následně vás díky pozitivnímu přístupu budou napadat další vlastnosti a rysy, kterých si na sobě vážíte,“ vzkázala nejen účastnicím Dove Academy Workshopu Mgr. Jitka Nesnídalová, uznávaná koučka právě v oblasti ženského sebevědomí. Přinášíme vám s ní malý rozhovor.

Snímek obrazovky 2016 09 29 v 11.54.52

Proč má v Česku stále tolik žen problém s uměním ocenit sebe samu? 
Protože v dětství nás nikdo nechválil. A teď je načase to změnit tím, že se pochválíme jako dospělé, a tím, že následně budeme chválit své dcery. Například Francouzky jsou sebevědomé, a to díky tomu, že jim od dětství maminky říkají, jak jsou krásné.
 
Poradíte trik, jak si v každodenním životě dopřát „injekci sebevědomí“, když se zrovna necítíme dobře?
Největší injekcí pro sebevědomí je bezesporu velice účinný cvik „King Kong“. Tlučte se pěstmi po hrudníku, jako to dělal King Kong! Nejen že tím v momentě posílíte své sebevědomí, ale také zkrásníte, protože aktivujete brzlík, který má prý vliv na omládnutí.
 
A jak na sebevědomí z dlouhodobého hlediska?
Jedinou cestou je otevírat svoje srdce vůči sobě samé. Jak? Krůček po krůčku se více a více oceňovat, nebojovat se sebou, nekritizovat se a milovat se. Dávat si každodenní podporu – tedy provázet se pozitivními myšlenkami o sobě a usmívat se.