Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

Druhé tajemství anti-agingu: kolagen

Nakupujete omlazující přípravky? A vyznáte se v nich? Včera jsme vysvětlili, co umějí antioxidanty, dnes je na řadě vyhlazující kolagen.

Redakce Marianne | 4. 10. 2012

V našem těle je obsažen hlavně v kůži, kde zajišťuje pružnost. S přibývajícími roky se ale množství kolagenu snižuje, a tím vznikají vrásky. Přírodní kolagen se získává z vepřových a hovězích kůží i z ryb. V kosmetickém průmyslu ale existují i modernější látky, které dovedou vznik kolagenu v kůži stimulovat.

Léčivé paprsky

V kolagenáriu, do kterého si lehnete jako do solária, na sebe nechte působit speciální omlazovací paprsky, které v kůži obnovují produkci kolagenu. Mají je např. centra Sun City v Pardubicích, Brně, Kosmonosech nebo Zlíně. www.kolagencentrum.cz

Zázrak z moře

V salonech pracujících s kosmetikou Thalgo doporučujeme vyzkoušet Kolagenové vyhlazující ošetření na vrásky, kde vám aplikují mořskou kolagenovou masku. Po ošetření odcházíte domů s vyhlazenou a rozjasněnou pletí. Za šedesátiminutové ošetření zaplatíte okolo 1390 Kč. Salony najdete na www.bkkosmetika.cz.

 

anti2

1. Liftingové sérum Perfectionist [CP+ R], Estée Lauder, 30 ml za 2400 Kč

Zpevňuje pleť, vyhlazuje vrásky a zabraňuje jejich opětovnému vzniku. Obsahuje speciální bílkovinu ze syrovátky, která v pokožce maximalizuje přirozenou tvorbu kolagenu.

2. Kúra v kapslích Ceramide, Gold Ultra Restorative, Elizabeth Arden, 5750 Kč

Luxusní jednorázové kapsle doplňují přirozený stupeň kolagenu a dodávají pružnost a elasticitu, viditelně vyhlazují drobné linky i vrásky.

3. Lifting Radiance Concentrate, Collagenergy, SPF 20, Sensai, 4500 Kč

Exkluzivní složení fluidu má liftingový efekt, aktivuje energetický metabolismus ve svalových buňkách a při tom dokáže stimulovat syntézu kolagenu v kůži.