Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zábava

Fotogalerie: 9 slavných turistických cílů, které ve skutečnosti působí úplně jinak

Také si při plánování svých cest vysníváte vše v nejzářivějších barvách? Bez front, s prostorem na focení a sluncem ve správném úhlu? Aby ne, když v průvodcích a na profesionálních snímcích vypadají všechna ta místa bezchybně! Stačí ovšem změnit perspektivu, podívat se z větší výšky či dálky, fotit jako laik a výsledný dojem je úplně jiný! Podívejte se do naší galerie.

Ivona Šouralová | 30. 01. 2016

Viděla jste někdy Monu Lisu v pařížském Louvru? Bravo, a z jaké vzdálenosti? Podobné pocity můžete mít i z dalších věhlasných památek a přírodních úkazů, které spadají do kategorie tzv. cestovatelských „must see“. Na upravených a oříznutých fotografiích (či v naší fantazii) totiž vypadají jaksi monumentálněji a okázaleji než ve skutečnosti, kdy celkový dojem hyzdí neupravené okolí, blízká silnice či hrozen dychtivých turistů.

 

Ten rozdíl je značný a tak trochu připomíná i současnou urputnou snahu po dokonalých fotografiích, které tak rádi sdílíme na sociálních sítích – tam také můžete vzít jed na to, že za jejich perfektním výřezem pokračuje všednodenní nepořádek a reálný život plný drobků na podlaze... 

ČTĚTE TAKÉ: Pravda o fotografiích na Instagramu

Zdroj: Brightside.me

Fotogalerie: 9 slavných turistických cílů, které ve skutečnosti působí úplně jinak