Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

Francouzská manikúra není nudná

V dnešní době se dá na nehtech vytvořit prakticky cokoliv. Některé designové nápady vypadají úžasně, skvěle ladí s outfitem, nebo dokonce s ročním obdobím. Jiné už jsou trošku přes čáru, pokud si vyloženě nepotrpíte na extravaganci. Zlatý střed elegance představuje francouzská manikúra.

Redakce Marianne | 28. 08. 2016

Pokud si francouzskou manikúru představujete jen jako nehty přírodní barvy, jste na omylu. Styl je v poslední době tolik populární, že vznikají četné variace na tento jednoduchý design. Základem je vždy kombinace dvou barev – jednou se namaluje celý nehet a druhou pouze okraje. Perfektně vypadají například bílé nehty s barevnými puntíky a zlatým okrajem.

Přesto je však stále nejpopulárnější ta klasická jednoduchá varianta. Od Francouzek se, co se týče módy, prostě máme co učit.

Nedbalý šmrnc

Francouzská manikúra vypadá přirozeně a přitom velmi pěkně. Nehty jsou upravené a zároveň není na první pohled hned vidět, že kvůli tomu pravidelně trávíte čas v nehtovém studiu. Tomu se říká nedbalá elegance, kterou jsou Francouzky pověstné.

S UV gely přichází nové možnosti

Popularitu manikúře po vzoru Francouzů zvedl také příchod UV gelů, které se vytvrzují pod UV lampou. Nehty vytvořené touto technologií totiž vydrží několik dlouhých týdnů. Jsou vhodné pro všechny časově vytížené ženy, které nemají čas neustále opravovat oprýskaný lak.

Velkou výhodou je, že se nehty tímto způsobem dají bez problémů zvládnout i doma. Manikérky v salónech vytváří úžasné vzory a musíme si přiznat, že málokterá z nás by takové dílo zvládla. Francouzské nehty ale patří k jedněm z nejlehčích a rovněž nejlevnějších variant. Pokud si pořídíte základní sadu na modeláž, je francouzská manikúra tím nejjednodušším, o co se doma můžete pokusit.

Pokud si budete pořizovat UV gely na francii, rozhodně sáhněte po těch, které jsou určené přímo na francouzskou manikúru. Mají je například v největším českém nehtovém e-shopu NaniNails.cz. Narozdíl od jiných laků mají vysokou kryvost, a proto se s nimi dobře pracuje.

Francouzská manikúra je výborným řešením pro všechny ženy, které si potrpí na upravené nehty, ale nelíbí se jim extravagantní vzory. Kromě toho se takové nehtíky hodí naprosto ke každému outfitu.