Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

Jak se líčit na party?

Sezona vánočních večírků je v plném proudu a záhy nás čekají silvestrovské oslavy. Vybočte z řady a zkuste líčení, díky kterému vás nikdo nepřehlédne.

Soňa Kotulková | 15. 12. 2015
Foto: Profimedia
 
1. DŮLEŽITÝ PODKLAD
Stejně jako obraz na plátně potřebuje kvalitní podklad, musí být tvář v perfektním stavu. Večer se nebojte používat více krycí make-upy. V temném osvětlení nebo pod barevným osvětlením budou vypadat dobře. Nejprve pleť ošetřete hydratačním krémem, nechte pár minut vsáknout a pak volte make-up. Můžete ho nanášet prsty nebo plochým štětcem. Vždy roztírejte i na krk, jinak budou vidět barevné přechody.
profimedia-0261773751.jpg
 
2. VŠEMOCNÉ ROZJASŇOVAČE
Jsou to speciální líčidla, která obsahují velké množství perleťových složek opticky odrážejících světlo. Musí se však s nimi zacházet opatrně a nanášet je jen na místa, která chcete zvýraznit. Doporučujeme je jemně vklepat nad lícní kosti, do žlábku nad horní ret a pod obočí. Když pár kapek rozjasňovače smícháte s make-upem, osvěží to celý vzhled. Vynikající zkušenosti máme např. s přípravkem High Beam od Benefitu, La Base Pro Hydraglow od Lancôme nebo rozjasňovačem Rouge Bunny Rouge z Douglasu.
Benefit_Cosmetics-Teint-High_Beam_Highlighter.jpgsea_of_clouds_3.jpg
 
3. ZKUSTE LINKY
Luxusní vzhled dodají třpytivé oční linky. Nanášejte je těsně nad horní řasy. Ideální jsou tekuté, se štětečkem. Linku veďte od vnitřního kutku směrem ven, linka by se na kraji oka měla ztenčovat do špičky. Oči budou působit kočičím dojmem. Krásně vypadají barvy jako temně modrá, tyrkysová, temně fialová, antracitová se třpytkami... Jestli si nejste jistá, jak tekuté linky nanášet, podívejte se na tutoriál jedné z nejslavnějších beauty blogerek Michelle Phan. 
{YouTube}https://www.youtube.com/watch?v=Rc0vliuLm28{/YouTube}
 
4. ORIGINÁLNÍ ŘASY
Pokud chcete opravdu vyniknout, zkuste si ozdobit řasy malinkatými perličkami. Jedná se o speciální pastu, která se používá na kraje řas, kde udělá malou kuličku, která vypadá jako malá perlička. S přípravkem si můžete vyhrát – třeba dát víc perliček do vnějšího koutku nebo střídat barvy. Tubu zakoupíte například v prodejnách Sephora. 
1428517051-9793.jpg
 
5. NEBOJTE SE TŘPYTEK
Kdy jindy nosit blyštivé oči než teď? Vyzkoušet můžete buď krémové oční stíny, klasické stíny, nebo samotné třpytky. Ty se lepí na víčko speciálním lepidlem, díky kterému vydrží celý večer a nebudou odpadávat pod víčka. Lepidlo nedráždí oči ani pokožku a jde pak i se třpytkami skvěle odlíčit, např. micelární vodou. Třpytky i lepidlo koupíte třeba v prodejnách MAC. 
mac-pigment-glitter-charm-in-reflects-blackened-red-3.gif.jpeg
 
 
christmas button 48b80