Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Téma Marianne

Jak se Martin vsadil s Vendulou

Martin se vsadil s manželkou, že dokáže být v domácnosti stejně dobrý jako ona. Postarat se o děti přece není žádná věda. A tak si to na jeden měsíc vyzkoušel, a ona měla konečně volno a čas na svou práci.

Redakce Marianne | 5. 03. 2013

Jak to dopadlo? Vyrazte do kina na film Martin a Venuše, aneb když hlídá táta, a zjistíte to. Promítá se od 7. března. Tvůrci ho pojali jako dárek všem ženám a milé ponaučení jejich mužům. Ne vždy se dokážeme podívat na situaci z pohledu toho druhého. Malá sázka může hodně pomoct.

Být otcem jen na place byla výhoda

Vendulu hraje Kristýna Liška Boková. „Byla mi blízká její schizofrenie ve smyslu řešení věčné otázky, že chci být máma na sto procent a zároveň dělat ještě něco jiného,“ říká herečka o Vendule a Martin Taclík, který si vyzkoušel roli jejího manžela, doplňuje: „Být otec jenom na place je krásné, doma si od těch dětí odpočinete. Ale být otec ještě doma, musí být šílená kombinace, takže pro mě – jako jednoho z mála z týmu filmu – byla výhoda, že nemám ještě svou rodinu.“ Martinova slova potvrzuje i jeho filmová partnerka, která uznala, že s jejich filmovými dětmi to mimo záběry uměl skvěle.

1_2A

Film režíroval Jiří Chlumský: „Film rozhodně doporučuji, a to z mnoha důvodů. Zejména proto, že je to film pacifistický, optimistický, nenásilný, humanistický a myslím si, že je pro velmi širokou diváckou obec od rodičů s malými dětmi až po rodiče s dávno odrostlými dětmi. Neboť si každý ve filmu najde svou parketu a zavzpomíná na to, jaké to bylo nebo jaké to je nebo jaké to bude.“

Dvě titulní písně

Titulní píseň s názvem Duše do vesmíru složil a nazpíval Michal Hrůza spolu s Klárou Vytiskovou. „Film má vlastně titulní písně dvě, Duši do vesmíru a Venuši. Obě jsou nazpívané Klárou Vytiskovou, přišla mi jako ideální zpěvačka,“ říká Michal Hrůza. „Také mám rád překvapení, takže doufám, že Klára překvapí jednak tím, že zpívá moc hezky, a také tím, že u ní nejsme zvyklí na češtinu, ve své kapele zpívá anglicky. No a název vychází z toho, že se můžeme vznášet, létat, jen když jsme v klidu a míru, když jsou naše duše v klidu a míru,“ popisuje Hrůza.

1_7

Jak to vidím já

U mnoha filmů jsem se zklamala v tom, že po skvělých a vtipných upoutávkách přišel nudný děj. Všechny gagy už prozradily upoutávky. Nic moc dalšího nebo nového se nekonalo. Tohle naštěstí není ten případ. Zasmějete se. Někdy více, někdy méně, ale celý film je optimistický a zvedne vám náladu. Jsem idealistka a občas se nemohu smířit s tím, co provádějí hlavní hrdinové. Scenáristky filmu jsou na tom stejně, a tak mi udělaly radost. Vida, krizi v manželství lze řešit slušně, lze se vyhnout nevěře a lze ji zvládnout. Ať žijí happy endy. Naštěstí ne ty americké, ale hezky české, klidné a úsměvné.

1_31

Film o filmu Martin a Venuše, aneb když hlídá táta můžete vidět ZDE, krátkou upoutávku na film najdete TADY. Další informace jsou pak k dispozici na www.martinavenuse.cz nebo na http://www.facebook.com/MartinAVenuse

Novinkový klip Duše do vesmíru naleznete ZDE.

Jak se Martin vsadil s Vendulou