Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Téma Marianne

Jak začít s podnikáním?

Sníte o vlastní firmě, kavárně, obchodě, prostě o vlastním byznysu? V tom případě vám patří budoucnost. Žen-podnikatelek bude přibývat s jejich rostoucí touhou plnit si svá přání a nebýt závislé na druhých.

Redakce Marianne | 5. 06. 2013

Proč nepodnikáme více

Podle Karla Havlíčka, který nedávno představil projekt Ženy s. r. o., k tomu mají ženy nejlepší předpoklady. Nepotřebují velká gesta, nejsou ješitné a jsou odolnější než muži. Překážkou podle něj je, že „k rozhodnutí začít podnikat potřebují impulz a více sebevědomí. Z průzkumů vyplývá, že až 70 % žen má strach z neúspěchu a 62 % žen si myslí, že má málo zkušeností.“ Naštěstí na tyto překážky nejste sama. Pokud máte dobrý nápad, entuziasmus, umíte něco, o čem víte, že je pro druhé atraktivní, jediným skutečným důvodem, proč se nepustit do vlastního podnikání, je vaše opatrnost. Možná vám nový projekt Ženy s. r. o. dodá sebedůvěru a přesvědčení, že na své pochybnosti nejste sama a že je s pomocí můžete odstranit.

V čem se dá pomoci

Šest mladých podnikavých žen se rozhodlo, že podpoří další ženy v rozjetí vlastního byznysu. Výsledkem je projekt Ženy s. r. o., který v současnosti zahajuje svoji činnost. Portál www.zenysro.cz nabízí široké portfolio služeb a témat, které pomohou ve vlastním rozhodování a v začátcích vašeho podnikání.

Screen_shot_2013-06-04_at_12.25.25

Portál vám dá cenné informace a možnost sdílení zkušeností. Naleznete zde sekci TESTUJ, která má za cíl testovat produkty a služby českého trhu a sdílet názory žen. Sekce OBCHODUJ bude prezentovat rozmanitou nabídku služeb (v budoucnu i produktů) českých žen od hlídání dětí, doučování až po domácí výrobu či administrativní práce. Sekce POVÍDEJ poskytne prostor k výměně názorů prostřednictvím diskusí. Sekce PROŽÍVEJ nabídne účast na zajímavých akcích a workshopech, UVAŘ se bude věnovat receptům a sekce UŠETŘI přinese ženám zajímavý srovnávač finančních produktů na trhu.

Navíc uživatelky nejsou jen pasivním přihlížečem. Ženy, které mají svůj podnikatelský záměr, jej mohou realizovat založením vlastní sekce na webu. Iniciátoři projektu doufají, že jejich počin podpoří hlavně regionální podnikání, neboť právě na místním trhu jsou podnikatelky závislé.