Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Móda

Jaké letos budou svatební šaty?

Chystáte se na svůj velký den a nevíte, co na sebe? Ukážeme vám, jaké styly letos frčí, a možná vás inspiruje návrhářka Veronika Benešová, která šije šaty na zakázku.

Redakce Marianne | 31. 05. 2013

Sníte o nadýchaných šatech, ve kterých se budete cítit jako princezna? Nebo nejste až tak romanticky založené a dáváte přednost střízlivé eleganci? I to je možné. Naštěstí si můžete zvolit cokoli, v čem se budete cítit dobře. Jen myslete na některé zásady.

Princeznovské

Pokud sníte o honosných šatech v princeznovském stylu, zaměřte se v prví řadě na perfektně padnoucí korzet. Ten bude tvořit nejvýraznější část vašich šatů. Pak už se jen snažte ohlídat, aby zbytek nevypadal jako předimenzovaný šlehačkový dort.


svat.princ   svat.princ1  svat.prin3

Klasické

Ve splývavých, jemně nařasených šatech s výšivkou či krajku budete působit jako antická bohyně. Do svatebních šatů nutně nemusíte investovat jmění. Můžete najít i takové, které budou opravdu levné. Pokud si takové šaty pořídíte sama, můžete si je nechat. Navíc se během oslavy nemusíte bát, že je zničíte a vy přijdete o peníze.


svat.antik  svat.antik1  svat1

Minimalistické

Máte ráda jednoduchost, eleganci a čisté linie? Vsaďte na zajímavý, dokonale padnoucí střih a originální detaily. V tomto případě se ale obzvlášť vyplatí ohlídat si kvalitu.


svat.geom  svat.minim  svat.mini

Šaty jen pro vás

Uvažujete, že si necháte šaty navrhnout a nechat ušít na míru? Možná vás inspiruje práce Veroniky Benešové, která letos ušije okolo desítky šatů. Každé jsou originální.

„Každé mé šaty vyprávějí vlastní příběh… příběh o tom, kým chce být klientka ve svůj velký den. Nikdy ale nesmějí zastínit její osobnost. Vždy musí být vidět nejprve nevěsta a až potom šaty, které podtrhují její přirozenou krásu.“

538250_377050945688834_61569195_n   saty.benes

Rozsah stylu svatebních šatů pro letošní rok je podle Veroniky Benešové opravdu široký. Nevěsty si objednávají šaty převážně v jednoduché siluetě. Co se týče barev, vedle bílé se objevují i barvy, jako je žlutá, tyrkysová a korálová. Velký zájem je i o šaty krátké a v retrostylu. Těm loňským prý vévodily šaty pro herečku Míšu Maurerovou.


Jaké letos budou svatební šaty?