Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >

Jarní beauty restart

Pravě teď je čas, kdy je třeba dodat pleti a celému tělu novou energii a rozzářit se! Tady jsou naše vyzkoušené tipy:

Soňa Kotulková | 5. 04. 2016
Nastartujte den
Ranní sprcha dodá tělu energii na celý den – zvlášť, když použijete sprchový aromaterapetický sprchový gel s osvěžujícím aroma máty květin a citrusů. Takový grep, limeta nebo citrón vás okamžitě probudí. Pokud máte více času, zkuste jednou až dvakrát týdně osvěžující tělový peeling. V poslední době nás zaujaly tyto výrobky: tělový peeling, sprchový gel a lehké tělové bio mléko nebo olej ve složení Máta Cypřiš od značky Primavera, sprchový gel Neroli a Orchidej od značky L'Occitane. 
unnamedVyměňte parfém
Zapomeňte na těžké, kořeněné vůně. Ty skvěle ladily k chladnému počasí, vrstvám oblečení a kožešinám. Holé pokožce nejlépe sedí vůně plné květin, ovoce a citrusů! Ideální jsou i nižší koncentace vůní – čisté parfémy a parfemované vody vyměňte za toaletní vody nebo kolínské. Světoznámý parfumér Jaen Claude Ellena mi v Paříži prozradil, že kolínská nemá ani tolik vonět, spíše navodit svému nositeli pocit osvěžení a čistoty. Krásné kolínské seženete u značek Hermés (viz foto) nebo v Ingredients.
Snímek obrazovky 2016 04 05 v 19.30.29
 
 
Zkuste okamžitou hydrataci
Když je pleť suchá, vytvářejí se na snadno vrásky. A po zimě je hydratace tak důležitá. Kromě hydratačních sér, které doporučujeme ráno a večer používat pod krém, jsou okamžitou pomocí hydratační pečují vody – tzv. misty. Stačí je kdykoliv během dne nastříkat na obličej (a vůbec nevadí, že jste nalíčená!). Vynikající má značka Havlíkova apotéka, Nobilis Tilia nebo Saloos nebo Institut Esthederm. Do kabelky jsou vhodné i malé minerální vody ve spreji, např. Avène, La Roche Posay, Vichy – ty zakoupíte v lékárnách. 
 
Snímek obrazovky 2016 04 05 v 19.06.15